Над 300 души се включиха в инициативата за безопасен интернет „Дигитални скаути“ на Теленор

12.06.2019

Над 300 души се включиха в играта на Теленор „Дигитални скаути: На лов за забавления и знания“, посветена на темата за безопасен интернет. Играта се проведе в рамките на един ден на територията на Южния парк в София. За успешното завършване на играта участниците трябваше да отговарят правилно на въпроси за онлайн безопасността.

Предизвикателството пред децата, които се включиха в играта, бяха поредица въпроси свързани с опасностите в интернет и начините да се справят с тях. Сред въпросите бяха „С какво се различава онлайн тормозът от тормоза в училище?“, „Как мога да разпозная зловреден сайт?“ и „Кога е най-вероятно да попадна на вирус?“. Въпросите бяха свързани с теми като вируси и вредно съдържание, социални мрежи и пароли и др.

Целта на „Дигитални скаути“ е да ангажира и информира децата и родителите им по темата за безопасен интернет. Играта е част от дългогодишните усилия на Теленор за осигуряване на безопасен интернет. Компанията подкрепя такива инициативи от 2006 г. насам, като сред тях са Речник на социалните мрежи и Наръчник за видовете онлайн тормоз. Компанията бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца.

Повече информация за инициативата е достъпна на www.ottebzavisi.net.

 

Теленор е водеща телекомуникационна компания с над 3 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group.  PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, Русия, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност почти 38 млрд. евро (към 30 юни 2018 г.).