Политика за защита и поверителност на личните данни

 

Въведение

Този уебсайт ввв.ситемедиа.бг се управлява от СайтМедия ЕООД, с адрес на управление Камен Андреев 15-17. СайтМедия ЕООД е юридическо лице, търговско дружество, учредено и действащо съгласно българското законодателство. СайтМедия ЕООД използва лични данни като имена, имейли, служебни телефони и друга информация, която може да възприета като лични данни, идентифицираща физически лица – наши клиенти, журналисти, блогъри и други специалисти. Ние събираме и разпространяваме само необходимата информация за активности, новини и събития, които дружеството осъществява като част от основната си дейност. В дейността си обработваме също така лични данни на своите служители, доставчици, бизнес клиенти и др., с които имаме професионални отношения или трябва да осъществим контакт.

СайтМедия ЕООД поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на личните данни, които се предоставят в процеса на работа или комуникация, както и възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката ни за защита и поверителност на личните данни, която можете да достъпите във всеки един момент като, като потърсите линка Политика, в долната част на главната страница на уебсайта ни.

Политиката ни за защита и поверителност на лични данни, наричана по-нататък „Политиката за поверителност“, определя как ще бъдат обработвани и защитени тези лични данни. Защитата на личните данни е от голямо значение за нас и искаме процесът по обработката им да бъде максимално прозрачен, като спазваме принципите за законосъобразност и добросъвестност при обработване на лични данни.

Ние оповестяваме тази политика като част от нашия стремеж да бъдем максимално ясни, конкретни и прозрачни в информацията относно обработването на личните В данни, получаваме от вас. Като ни предоставяте свои лични данни, вие изразявате съгласието си, че приемате нашата Политиката за поверителност и се съгласявате да събираме, използваме и разкриваме личните ви данни съгласно описаното в това Известие за поверителност и за бисквитки. Ако не сте съгласни с нашата Политика за поверителност, моля, не ни предоставяйте своите лични данни.

Какво представляват личните данни?

Личните данни са информация, по която може да бъде идентифицирано физическо лице, съгласно определението в приложимото законодателство, като например: име, адрес на електронна поща и телефонен номер.

Кой носи отговорност за личните Ви данни?

СайтМедия ЕООД е администратор на личните данни, които ни предоставяте и носи отговорност за тях, съгласно Общия регламент за защита на данните (Регламент (ЕС) 2016/679) и приложимото българско законодателство за защита на личните данни.

Територия, на която съхраняваме Вашите данни?

Данните, които събираме от Вас, се съхраняват на територията на Република България, в рамките на Европейския съюз (ЕС). При възникване на необходимост от прехвърляне на Вашите лични данни извън държава–членка на ЕС това ще се извършва в съответствие с приложимите закони.

Как давате съгласие да събираме и обработваме лични данни?

СайтМедия ЕООД събира и използва лични данни, които сте се съгласили да ни предоставите и които са необходими за извършване на дейността ни. Съгласието може да е било под формата на попълване на присъствен списък на събитие, организирано от нас, предоставяне на данните във визитна картичка, изпратен имейл с контактна информация, писмена декларация, включително по електронен път, чрез отбелязване с отметка в поле при посещението на нашия уебсайт, избиране на технически настройки за услуги. Предоставянето на лични данни е напълно доброволно и може да го правите, само ако искате да се ползвате от съответните услуги.

Лични данни на деца

СайтМедия ЕООД не изисква лични данни на деца под 16-годишна възраст. Ако открием, че такива данни са случайно събрани, те ще бъдат заличени веднага. При необходимост от събиране на лични данни на деца под 16 години, това ще става с изричното писмено съгласие от упражняващите родителските права.

Защо използваме Вашите лични данни?

Събираме и обработваме Вашите лични данни, само доколкото е необходимо за конкретни и легитимни цели, за които са били получени, като спазваме принципите на пропорционалност и необходимост при обработването на данните. Тези цели могат да бъдат: да ви изпращаме, чрез електронна поща, текстови съобщения, телефонни разговори и обикновена поща, информация, проучвания и покани, за да оптимизираме преживяването Ви на нашия уебсайт и други подобни цели, свързани с дейността ни и с взаимоотношенията ни с Вас.

Какви лични данни обработваме

Като цяло можете да посещавате този уебсайт без да ни съобщавате кои сте или да разкривате информация за себе си. Уеб сървърът ни събира източниците на IP адресите за целите на ИТ статистика, като не събират електронни адреси (имейл) на посетителите. В допълнение, ако има части от този уебсайт, в които е необходимо да събираме лични данни от посетителите за конкретна цел, като например да ви предоставяме определена информация, която сами заявявате, това ще бъде обозначено ясно и отчетливо, за да е ясно какви лични данни предоставяте и поради каква причина.

Обработваме следните категории лични данни:

Субект на данни

Събирани данни

Цели на събирането

Обосновка на събирането

Посетител на нашия уебсайт

IP адрес, име на домейн, версия на браузъра и операционната ви система, данни за трафик, данни за местоположение, уеб регистри

за измерване на броя посещения, средното прекарано време на сайта, прегледаните страници

законни интереси за измерване на използването и за подобряване на съдържанието на уебсайта ни

име, имейл адрес; получени от посетителя на уебсайта ни, чрез доброволно попълване на формуляр

за да ви предоставяме информация относно комуникационни кампании, новини, събития (новинарски бюлетини и други публикации), финансови резултати или копия на Годишни отчети на организации или физически лица, с които работим, както и за администриране на записите за абонаментни услуги (ако има такива)

вашето предварително съгласие чрез отбелязване на съответното поле при предоставяне на личните ви данни към нас

име, адрес, телефон, факс номер, имейл адрес; получени от посетителя на уебсайта ни

за отговаряне на ваши запитвания или за изпращане на информационни материали, отново по ваше изискване

за предприемане на подходящи действия по ваше желание за получаване на релевантна информация

Бизнес клиент/доставчик

име, адрес, телефон, факс номер, имейл адрес, данъчни данни, банкова сметка; получени от нашия бизнес клиент/доставчик

за договори за комуникационно обслужване, приемане на поръчки, извършване на доставки, фактуриране, разпределяне на плащания, за предоставяне на заявените услуги

изпълняване на нашите услуги въз основа на договора между вас и нас

Потенциален бизнес клиент/потенциален доставчик

платежоспособнос, престъпна/измамна дейност, документи за самоличност, кредитни оценки, списъци на санкционирани и видни политически личности

антикорупционни, против изпирането на пари, санкции, кредитна проверка и такава за измами

спазване на законови задължения, изпълнение на договори, съгласие (ако е предоставено), законен интерес

Потребител

име, адрес, телефон, факс номер или имейл адрес; получени от потребителя

предоставяне на услуги, които сте заявили от нас

изпълняване на нашите услуги въз основа на споразумение между вас и нас

Кандидат за работа

име, адрес, телефон, факс номер, имейл адрес, професионални квалификации, опит и образование; получени от кандидата за работа

управление на кандидати, за достъп до заявлението ви и за връзка с вас по телефон или имейл

законен интерес за оценка на кандидатурата ви преди сключване на трудов договор с нас

 

СайтМедия може да получи определена лична информация за Вас от профила Ви в социалните мрежи. Можете да научите повече за данните от профила Ви, които могат да бъдат споделени с нас, като посетите уебсайта на съответната социална мрежа. Също така може да съхраним и използваме създадено от Вас съдържание (например публикации, снимки, видеоклипове др.), което доброволно сте споделили, като сте ни го изпратили по онлайн или офлайн метод, или сте го качили на уебсайта или страниците, които СайтМедия управлява в социалните медии.

Политика за бисквитки

Този уебсайт използва бисквитки, за да ви различава от другите потребители на уебсайта ни. Това ни помага да ви предоставяме добро изживяване, когато разглеждате уебсайта ни, а също така ни позволява да го подобряваме.

Бисквитката е малък файл с букви и цифри, който съхраняваме в браузъра или твърдия диск на компютъра ви. Бисквитките съдържат информация, която се прехвърля на твърдия диск на компютъра ви.

Тези бисквитки събират информация, за да ни позволят да подобряваме уебсайта:

ageVerified

проследява дали потребителя е декларирал възрастта си (за зони в сайта, в които е приложимо)

cookieBannerSeen

Проследява дали потребителя е натиснал „ОК“ върху съобщението за Бисквитки – така че това съобщение не се показва повече

_ga, _gid

 Уникалният за всеки потребител идентификационен номер   (ID) – този е уникален за всеки от вас

_gat_UA-9236928-1

Тази бисквитка е от Google Analytics. Тя се използва, за да се увери, че вашият компютър/устройство не изпраща твърде много поръчки към Google Analytics докато посещавате сайта на ККХБК.

JSESSIONID

 Тази бисквитка е установена от нашия софтуеър за проследяване. Тя не се използва за следене на нашите посетители или за проследяване на поведението ми- тя се използва единствено, за да се направи разграничение между активните потребители в сайта.

Как да деактивирам/активирам бисквитките?

Имате възможността да приемате или отказвате бисквитки като променяте настройките в браузъра си. Обаче е възможно да не можете да използвате всички интерактивни функции на сайта ни, ако бисквитките са деактивирани.

Съществуват редица начини за управление на бисквитки. Моля, вижте указанията в браузъра си или в екрана за помощ, за да научите повече за тези функции. Например в Internet Explorer можете да отворите Инструменти/Опции за интернет/раздели Сигурност и Поверителност, за да адаптирате браузъра спрямо очакванията си. Ако използвате различни компютри на различни места, ще трябва да се погрижите всеки браузър да е настроен според предпочитанията ви за бисквитки.

Някои съвременни браузъри разполагат с функция, която анализира политиките за сигурност на уебсайта и позволява на потребителя да управлява нуждите си за поверителност. Те са познати като P3P функции (Privacy Preferences Platform – Платформа за предпочитания за поверителност).

Можете лесно да изтриете бисквитките, които са инсталирани, от папката за бисквитки на браузъра си. Например, ако използвате Microsoft Windows Explorer:

  • Отворете Windows Explorer
  • Кликнете върху бутона Търсенев лентата с инструменти
  • Въведете cookie(бисквитка) в полето за търсене на Папки и файлове
  • Изберете Моят компютърв полето Търсене в
  • Кликнете върху Търсене сегаКликнете два пъти върху намерените папки
  •  
  • Натиснете бутона Delete на клавиатурата си

Ако не използвате Microsoft Windows Explorer, следва да изберете ”cookies” във функцията за помощ, за да намерите информация за местоположението на папката си с бисквитки.

Кой има достъп до Вашите данни?

Вашите данни се събират, обработват и съхраняват при взети от нас технически и организационни мерки за защита срещу неразрешено или незаконосъобразно обработване, защита срещу случайна загуба, злоупотреба, неоторизиран достъп, нерегламентирано разкриване, изменение или унищожаване, като достъп до тях имат само упълномощените за това лица.

Случаите, в които ще се споделят лични данни, са строго инивидуални, само с доверени бизнес-партньори – клиенти или под-изпълнители и за конкретен случай. Целите може да се определят:

Категории на получателя

Цел на споделянето

бизнес партньори

изпълняване на поискани от вас услуги

правителствени органи

за изпълняване на правно задължение

правоприлагащи агенции

за изпълняване на правно задължение

правоприемници на бизнеса ни и доставчици

изпълняване на поискани от вас услуги

кредитни агенции, агенции за предотвратяване на измами и/или трети страни доставчици на услуги, които обработват данни от името ни

антикорупционни, против изпирането на пари, санкции, Know Your Customer, кредитна проверка и такава за измами

Достъп до лични данни може да бъде даден на трето лице, ако сме длъжни по силата на приложим закон, съдебно разпореждане или правителствен акт, или ако разкриването е необходимо в помощ на наказателно или друго правно разследване или производство.

Никога не прехвърляме, продаваме или разменяме Вашите данни за маркетингови цели на трети страни.

Какви са Вашите права?

Право на достъп: По всяко време имате право да поискате информация от нас относно личните Ви данни, които съхраняваме, в срока, за който имаме право да ги съхраняваме.

Право на коригиране: Имате право да поискате коригиране на Вашите лични данни, ако те са неточни, непълни или е настъпила промяна.

Право на изтриване: Имате право да поискате изтриване на всички Ваши лични данни, обработвани от нас, по всяко време.

Право на преносимост: Когато СайтМедия обработва Вашите лични данни по автоматизиран начин (т.е. без досиета на хартиен носител) въз основа на Вашето съгласие или в изпълнение на договор, по който сте страна, имате право да получите копие от предоставените от Вас данни. Това се отнася само до личните данни, които сте Вие сте ни предоставили. Правото Ви на преносимост не следва да засяга неблагоприятно правата и свободите на трети страни.

Право на възражение: имате право, по всяко време и съобразно конкретната ситуация, на възражение срещу обработване на лични Ви данни.

Можете да възразите срещу получаването на съобщения, включително свързани с директния маркетинг. Имате право да възразите, безплатно и по всяко и време, срещу получаването на съобщения по следните начини:

  • като следвате указанията във самото съобщение;
  • като се свържете с нас на имейл: office@sitemedia.bg

Право на ограничаване на обработването: Имате право да поискате да ограничим обработването на Вашите лични данни при следните обстоятелства:

  • ако претендирате, че Вашите данни са неточни, СайтМедия ЕООД трябва да ограничи обработването в очакване на резултат от проверката на точността им и до тяхното коригиране/допълване;
  • ако обработването е неправомерно, можете да възразите срещу изтриването на личните Ви данни и вместо това да изискате ограничаване на използването им;
  • когато ние не се нуждаем повече от личните Ви данни за целите на обработването, но Вие ги изискате за установяването, упражняването или защитата на правни претенции;
  • когато сте упражнили правото си на възражение срещу обработването на данните Ви и се чака проверка дали нашите законни основания имат преимущество пред Вашите интереси.

Как можете да приложите Вашите права? Ние се отнасяме много сериозно към защитата на личните данни и Вашите права във връзка с тях, поради което винаги можете да се свържете с нас на имейл: office@sitemedia.bg

Право на подаване на жалба: Ако смятате, че обработваме Вашите лични данни по неправилен начин, можете да се свържете с нас на имейл: office@sitemedia.bg. Също така имате право да подадете жалба към съответния надзорен орган, като за Република България това е Комисията за защита на личните данни, която можете да откриете на уебадрес: www.cpdp.bg.

Право да оттеглите съгласието си: Имате право да оттеглите съгласието си за обработване на Вашите лични данни по всяко време по следните начини:

  • като следвате указанията във всяко съобщение, изпратено до Вас;
  • като изпратите имейл, в който изразите желанието си да оттеглите даденото съгласие на: office@sitemedia.bg

Обърнете внимание, че оттеглянето на съгласието Ви не засяга законосъобразността на обработването, основано на дадено съгласие преди неговото оттегляне.

Колко време съхраняваме Вашите данни?

Ще запазим Вашите лични данни за срока, определен в действащото законодателство, в зависимост от целта, за която са събрани или до оттегляне на Вашето съгласие.

Актуализиране на Политиката за поверителност.

Възможно е да актуализираме нашата Политика за поверителност, затова Ви препоръчваме да преглеждате Политиката при посещението си на този сайт, за да се уверите, че сте запознати с всички промени и разбирате как Вашите данни ще бъдат обработвани. Най-новата версия винаги е достъпна на нашия уебсайт: www.sitemedia.bg

Администратор:

СайтМедия ЕООД, вписано в Търговския регистър и РЮЛНЦ към Агенцията по вписванията с ЕИК 202206702

Контакти:

гр. София, ул. Камен Андреев 15-17, уебадрес: www.sitemedia.bg; имейл за контакт: office@sitemedia.bg; телефон за контакт: +359 898 609395

Последна актуализация: май 2018 г.