Новини

HP представи най-мощната и първата в света хибридна компютърна работна станция

18.10.2017

HP ZBook x2 PC позволява на дизайнерите да разгърнат възможностите на Adobe Creative Cloud и други професионални приложения

Днес в Adobe® MAX, HP представи най-мощния хибриден настолен компютър в света, проектиран да удовлетвори нуждите от производителност и мобилност на артисти, дизайнери и специалисти в областта на дигиталните изображения, които трябва да използват пълния капацитет на Adobe Creative Cloud® и други професионални приложения. Производителността на HP ZBook x2, първата хибридна работна станция в света, увеличава продуктивността и дава свободата на дигиталните творци и разказвачите на истории да работят, където и когато вдъхновението ги озари.

Преобразяването на хибридните компютри на HP започна по-рано тази година с представянето на HP Spectre x2 и HP Elite x2. Днешното представяне на HP ZBook x2 завършва триото на HP с най-мощното хибридно решение, насочено към творческата общност. С него HP разширява своето лидерство в сферата на персоналните компютри, като създава нова ера за хибридни устройства, които предлагат превъзходна производителност, елегантност и ефективност.

"Като най-мощната и първа хибридна компютърна работна станция в света, няма по-подходящо устройство, което да превърне визията на артистите и дизайнерите в реалност", каза Гуен Кобъл, директор, „Работни станции, тънки клиенти, търговски и пазарни решения“ на HP Inc. за Европа, Близкия Изток и Африка. "С HP ZBook x2, ние предоставяме идеалния инструмент за ускоряване на творческия процес - с безпрецедентна мощност, производителност и лесно управление. Това устройство ще улесни това, което творците правят най-добре - да дадат живот на вдъхновяващи нови идеи и да обогатяват света около нас. "

Освобождаване на дигиталното творчество

HP ZBook x2 позволява на дизайнерите да творят без усилие с помощта на четири-ядрените Intel® Core ™ процесори, два пъти по-голяма памет от други хибридни компютри и NVIDIA® Quadro® Graphics, която осигурява 73% по-високо графично представяне в сравнение с Surface Pro. Тихата охлаждаща система с двоен вентилатор е разработена за ефективно охлаждане на мощната графична карта и процесора. За да отговори по-точно на нуждите на творческата общност, включително на потребителите на Adobe, HP също така разработи персонализирани HP бързи клавиши, за да предостави на творците 18 улеснения за пестене на време.

"В Adobe нашата цел е да ускорим творчеството. Creative Cloud е платформата, която ни позволява да предоставяме иновации в нашите приложения и облачни услуги, поддържани от Adobe Sensei с изкуствен интелект, до последния детайл на всяко клиентско изживяване", каза Мала Шарма, вицепрезидент и генерален мениджър, „Creative Cloud Product, маркетинг и общности“. "Ние в Adobe залагаме много на сътрудничеството си с HP, което допълнително ще зареди творческата искра и ще даде на членовете на Creative Cloud повече възможности и свобода да създават, където ги озари вдъхновението.“

Днес творческите професионалисти използват множество устройства като MacBook Pro и iPad, за да изпълняват същите задачи, които могат да изпълнят на HP ZBook x2. Знаейки, че мобилността е важна, HP създаде едно устройство, което предоставя еднакви възможности за работа както при режим таблет, така и в скачен режим.

Към момента HP ZBook x2 е най-многофункционалният хибрид на НР и работи в четири режима: лаптоп, хибрид, скачен и таблет.

  • В режим лаптоп HP ZBook x2 е мощна мобилна работна станция с клавиатура, подсилена от HP ZBook Studio.
  • В хибриден режим, той позволява на потребителите да творят на таблетите си с най-точната и изразителна писалка на HP, като същевременно имат пълен достъп до всички бързи клавиши с Bluetooth® клавиатурата.
  • В скачен режим, HP ZBook x2 може да захранва два допълнителни 4K дисплея или общо пет дисплея.
  • В режим таблет поддържа пълна графична производителност, която позволява на потребителите да уловят идеите си с мощната NVIDIA 3D карта.

 

Използвайки НР писалка с HP ZBook x2, потребителите могат да творят без прекъсване, тъй като писалката никога не се нуждае от зареждане. Създадена от HP писалка без батерия, базирана на технологията Wacom EMR, реагира незабавно на всяко естествено движение на ръката на художника. HP ZBook x2 предлага 4 096 нива на чувствителност на натиска на писеца с разнопосочни възможности за наклон и включва специална гумичка за изтриване.

Като представител на най-сигурното и управляемо семейство мобилни работни станции в света, HP ZBook x2 разполага с HP Sure Start Gen311 за BIOS защита, TPM 2.0 за хардуерно базирано криптиране, сигурни методи за удостоверяване чрез Smart Reader и Client Security Suite Gen3 за защита на данните, устройството и идентичността, както и лицево разпознаване и четец на пръстови отпечатъци.

Акценти за HP ZBook x2

HP ZBook x2 предлага преносимост и производителност, вградени в солиден корпус от алуминий и магнезий, с тегло стартиращо от 1.6кг. и дебелина от 14.6 мм в режим таблет и тегло от 2.2кг. и дебелина от 20.3мм в режим лаптоп. HP Zbook x2 има зашеметяващия 14-инчов екран, с 4K мултитъч дисплей или по избор 10-битов HP DreamColor дисплей с един милиард цвята, калибриран до 100% от Adobe RGB. HP Zbook x2 има най-напредналия екран за хибриден компютър в света, който включва тъчскрийн с анти-блясък технология, позволяващ на потребителите да работят на всякаква светлина. На бюрото, може да захрани 4К екрани с HP Zbook Dock с Thunderbolt™ 3.

Този хибриден компютър има до 10 часа живот на батерията за максимална продуктивност и невероятно бързото зареждане (50% само за 30 минути). HP Zbook x2 предлага до 4.2 GHz от Intel®Turbo Boost, 32 GB RAM по два канала за по-бърза работа при силно натоварване като, например, работа с множество слоеве в Photoshop. Хард дискът HP Z Turbo Drive е до 6 пъти по-бърз от SATA SSD и до 21 пъти по-бърз от традиционните HDD дискове. HP Zbook x2 предлага до 2TB от локално PCIe пространство и слот за най-голямата SD карта, идеално за професионални фотографи. Използвайки док или Thunderbolt 3 портовете на HP Zbook x2, можете да прехвърляте големи файлове от камера, външен диск, телефон или други периферни устройства.

Проектирана да отиде навсякъде и да се справи с най-големите натоварвания, мобилната работна станция HP Zbook x2 е създадена да премине MIL-STD 810G тест. HP ZBook x2 също преодолява дузина други тестове за сертифициране и оптимизиране на производителността на лидери в софтуерната индустрия като Adobe и Autodesk.

Цени и достъпност на HP ZBook x2

HP Zbook x2 е планиран да бъде достъпен в Европа, Близкия Изток и Африка през декември, с начална цена от €1,949 с ДДС.

 

 

За HP

HP Inc. създава технологии, които правят живота по-добър за всички, навсякъде. През нашето портфолио от принтери, персонални компютри, мобилни устройства, решения и услуги, ние проектираме преживявания, които удивляват. Повече информация за HP Inc. можете да откриете на http://www.hp.com.