Новини

Вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова стана почетен член на Съвета на жените в бизнеса в България

30.06.2017

Предстои провеждането на форум  „Бизнесът срещу лошите новини”, организиран  от Съвета съвместно на Вицепрезидента

В мое лице имате ревностен пазител и защитник на правата на жените. Ще отстоявам правото на всяка една от нас да изразява мнението си публично”. Това заяви по време на официален обяд със Съвета на жените в бизнеса в България вицепрезидентът г-жа Илияна Йотова. Срещата  се състоя по покана на Съвета и беше повод за дискутирането на широк спектър теми, свързани с равнопоставеността на жените, както и очертаването на съвместни проекти и инициативи, които биха имали значима обществена стойност.

 

Една от идеите - резултат на ползотворните дискусии по време на срещата, е предложението на г-жа Илияна Йотова за организирането на съвместен  форум на тема „Бизнесът срещу лошите новини”. Повод за това събитие беше дискусия по една от темите, които членовете на Съвета обсъдиха с вицепрезидента, а именно - начинът, по който медиите отразяват  положителните и негативните новини, и последствията  от това за бизнеса и за цялото общество. 

 

Медийната среда беше част от множеството теми, по които Съветът разговаря с вицепрезидента.  Равнопоставеността на жените, възможностите за професионалното  им развитие и израстване и  ученето през целия живот бяха сред акцентите в разговорите с г-жа Илияна Йотова. Темата беше повод за председателя на Съвета на жените в бизнеса – д-р инж. Боряна Манолова, да представи една от най-мащабните инициативи на организацията с фокус върху  кариерното развитите на жените - Лидерската академия, нейното специално издание за директори на училища, както и Националната  стажантска инициатива „Оставаме в България”.

 

Обект на дискусия по време на срещата беше и професионалната ангажираност на дамите в предпенсионна и пенсионна възраст. Г-жа Дарина Стоянова – член на УС на Съвета на жените в бизнеса и ръководител на работна група “Програми за мениджъри в пред и в пенсионна възраст”, запозна г-жа Илияна Йотова с резултати от проучване за най-големите предизвикателства в тази възраст. Едно от тях се оказва липсата на възможности за учене през целия живот, които да осигуряват на жените шанс за нови и актуални знания, произтичащи от динамиката на развитие на глобалния пазар на труда. 

 

 

В края на срещата председателят на Съвета на жените в бизнеса д-р инж. Боряна Манолова покани вицепрезидента за почетен член и й връчи специална значка, симвлозираща  членството в организацията.