Новини

50-годишен The Macallan ще бъде продаден на търг в България през ноември

17.10.2018

Уникалната бутилка ще може да бъде видяна от любителите по време на Whiskey Fest Sofia 2018

Колекционерска бутилка The Macallan 50 years old ще бъде продадено на търг в България с начална цена от 50 000 лв. Най-колекционираното уиски в света - The Macallan Highland Single Malt Whisky, със съдействието на Residence Exclusive Club през ноември ще предостави възможност на любителите-колекционери в страната да наддават за 1 от 200 бутилки, бутилирани за цял свят, от този рядък колекционерски сингъл малц, отлежавал пет десетилетия. Всяка една от бутилките е ръчно номерирана, а номер 123 пристига в България. Преди това уникалната за страната бутилка ще може да бъде видяна от всички почитателите по време Whiskey Fest Sofia 2018, което ще се проведе от 26 до 28 октомври с Sofia Event Center.

В рамките на най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа, Coca-Cola HBC – официалният вносител на The Macallan за България, ще изненада любителите на уиски напитките с още няколко уникални предложения от дестилерията - The Macallan 12 Double Cask, The Macallan Edition 4, и The Macallan Classic Cut 2018.

Новото лице на марката за България, The Macallan 12 Double Cask, разкрива ненадминатата отдаденост към занаята и почитта към дървото, с които марката е известна още от създаването си през 1824 г. Днес, прекрачвайки прага на новата си високотехнологична дестилерия, открита в началото на годината, The Macallan е още една крачка по-близо до съвършеното сингъл малц уиски. Комбинацията между Олоросо шери бъчви от американски и европейски дъб създава отличителния характер на един наистина хармоничен сингъл малц. Естествен кехлибарен цвят, аромати на ванилия, цитруси, тофи и дъбово дърво, както и продължителният, топъл финал на The Macallan 12 Double Cask създават усещане за съвършеното удоволствие.

 

За най-запалените любители на уискито първите 100 бутилки от лимитираната серия The Macallan Edition 4 ще бъдат продавани по време на феста . Четвърто издание в иновативната ежегодна серия чества наследството и опита в дестилирането, навлизайки в нова ера, в която историята и бъдещите хоризонти се сливат, създавайки два шедьовъра – забележително уиски и изключителната нова дестилерия. Седем различни типа бъчви от шери първо и второ пълнене, всяка идваща от различна бъчварница от северна Испания, в комбинация с естествен цвят и по-висок алкохолен градус – 48,4%, създават това свежо и предизвикателно уиски, демонстриращо нотки на тофи, мед и цитрусови плодове. Общо 513 бъчви са използвани за бутилирането на 300,000 бутилки, представени на световния пазар, от които само 280 са резервирани специално за България.

The Macallan Classic Cut 2018 с уникалния си ароматен профил с подчертани цитрусови плодове, сладка ванилия и подправки, съчетани с удовлетворяващ сух дъбов финал на алкохолен градус от 51.2% също ще бъде представено по време на Whiskey Fest Sofia 2018. Серията Classic Cut ще бъде бутилирана всяка година с различна комбинация от бъчви и алкохолен градус, което го прави интересен за уиски ентусиастите.

Освен специалните предложения, посетителите на феста ще могат да се насладят и на изцяло обновената визия и портфолио на марката.

 

За The Macallan

Създадено през 1824 г., Macallan е най-колекционираното уиски в света и една от най-почитаните и награждавани марки сингъл малц уиски. Репутацията на The Macallan се дължи на изключителното качеството и уникалния характер на продуктите. Изключителният фокус върху високото качество на напитките е запазената марка на The Macallan още от създаването на ѝ от Alexander Reid в североизточна Шотландия. Дестилерията се намира сред имот от 150-хектара, в сърцето на който е Easter Elchies House – имение, построено през 1700 г.

Повече информация може да откриете на www.themacallan.com.