Новини

Обявиха 8-те финалиста за откриващото събитие на Sprite Graffiti Academy 2016 „City is thirsty“

02.06.2016

Grts, Weni spk.54, Punto, Кems.Kemsa, Skeng, KOMES 1, Resto и ESTEL ще покажат на какво са способни с флаконите по стените на „FiveHigh Indoor Skate Park“

София, 2 юни 2016 г.: 28 страхотни скици се бориха да станат част от 8-те финалиста за откриващото събитие на Sprite Graffiti Academy 2016 „City is thirsty“, което ще се проведе тази събота, 04 юни, от 11:00 ч., в залите на първия закрит скейт парк „FiveHigh Indoor Skate Park“ (ул. Владайска река 4, Culture Lab.) Grts, Weni spk.54, Punto, Кems.Kemsa, Skeng, KOMES 1, Resto и ESTEL впечатлиха най-силно журито и си извоюваха правото да покажат на какво са способни с флаконите.

За първа година член на журито е и представител на медия. Марта Санцева от сайта за urban култура ViewSofia се присъедини към TASK / FAS&LOV, KOSTUR/0511/OSMC и един от основателите на „FiveHigh Indoor Skate Park“ – Румен Герасимов, които имаха нелеката задача да изберат 8-те най-силни скици за събитието. Една от изненадите за тази събота ще бъде и участието графити артиста MOUSE – въпреки различните гледни точки на всеки един член на журито, кандидатурата на MOUSE обедини цялото жури около идеята MOUSE да бъде поканен да рисува с демонстраторите.

Освен грфити битката на осемте финалиста, гостите на Sprite Graffiti Academy 2016 „City is thirsty“ ще станат свидетели на жестоки демонстрации, скейт пърфoрманси, ще имат възможност да се включат в workshop-ите и да се забавляват цял ден с траковете на DJ Akasha.

За Sprite Graffiti Academy:

През 2015 г., ежегодният фестивал на графити артистите в България - Sprite Graffiti Fest, променя своя формат и се превръща в Sprite Graffiti Academy. Новосъздадената графити академия е насочена към подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите в страната ни и включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити-артисти. По този начин, младите райтъри имат шанса да усъвършенстват своите умения и да научат повече за множеството възможности за тяхната бъдеща професионална реализация.