Педро Диаш е новият Изпълнителен директор на АЛД Аутомотив в България

08.09.2020

АЛД Аутомотив – лидер в сферата за оперативен лизинг в България, обявява назначаването на Педро Диаш за Изпълнителен директор на АЛД Аутомотив в страната. Г-н Диаш е начело на компанията от 1 септември 2020 г., наследявайки Олена Тимофийва, която бе назначена за Изпълнителен директор на АЛД Аутомотив в Унгария.

Педро Диаш притежава богат 25-годишен опит в автомобилната индустрия, с което ще допринесе значително за развитието на компанията в България. През последните 18 години той се развива в структурата на АЛД на различни позиции в областта на продажбите, маркетинга и партньорствата. Преди назначаването му като Изпълнителен директор на АЛД Аутомотив в България, Педро Диаш е Мениджър „Международни ключови клиенти“ в ALD SA.

„Вълнувам се от присъединяването си към компанията в България и планирам да продължа успешното развитие на компанията. Основната ми цел ще бъде да затвърдя лидерската позиция на АЛД Аутомотив в България, като същевременно подкрепяме нашите клиенти в процеса на преминаване през икономическите предизвикателства в тези много необичайни времена. Ще продължим да развиваме офертите си на пазара с  иновативни решения, за да посрещнем по най-добрия начин нуждите на местните и международни клиенти“ – заяви Педро Диаш, новият Изпълнителен директор на АЛД Аутомотив България.

Педро Диаш, кратка биография

Педро Диаш започва своята кариера през 1995 г. в Португалия в Opel като Мениджър „Продажби, финанси и застраховане“, преди да премине към Multirent – национална лизингова компания, през 2001 г. като консултант по продажбите. Той се присъединява към АЛД Аутомотив Португалия през 2002 г. като Директор „Продажби“ за корпоративни и индивидуални клиенти, и през 2008 г. става Директор „Маркетинг и Партньорства“, като отговаря за развитието на бизнеса, стратегическите продажби и внедряването на лизинг за индивидуални клиенти. През 2018 г. г-н Диаш е назначен за Старши Мениджър “Международни ключови клиенти” на ALD.

Притежава бакалавърска степен по Маркетинг от Instituto Português de Administração de Marketing (IPAM) и магистърска степен по Бизнес администрация (MBA) от ISEG - Лисабонския университет.

 

За нас

АЛД Аутомотив е световен лидер в решенията за мобилност. Компанията редоставя пълен пакет лизингови услуги и управление на автопарка в 43 държави на клиентска база от големи корпорации, МСП, професионалисти и частни лица. Лидер в своята дейност, АЛД Аутомотив поставя устойчивата мобилност в основата на своята стратегия, като предоставя на клиентите си иновативни решения за мобилност и технологични услуги, и им помага да се съсредоточат върху основния си бизнес.

Със 6 700 служители по целия свят, АЛД Аутомотив управлява 1,78 милиона автомобила (в края на март 2020 г.).

АЛД се котира в Отдел А на фондовата борса Euronext Paris (ISIN: FR0013258662; Тикер: ALD) и е включено в индекса SBF120. Societe Generale е мажоритарен акционер на АЛД.
АЛД Аутомотив ЕООД присъства на българския пазар от 2014 г. Компанията е дъщерно дружество на Société Générale Group и ALD Automotive Group. АЛД Аутомотив ЕООД предоставя оперативен лизинг с пълно обслужване, като осигурява финансиране и пълен набор от услуги за управление на автопаркове.

АЛД Аутомотив е сред лидерите на лизинговия пазар в България, управлявайки широк портфейл от автомобили на международни и местни клиенти.

 

За повече информация, моля следете ни на LinkedIn или посетете https://www.aldautomotive.bg.