Кока-Кола ХБК България АД е новият дистрибутор на Jagermeister за България

01.02.2018

Кока-Кола ХБК България АД е новият вносител и дистрибутор на Jägermeister в България.

Jägermeister се дистрибутира от Mast-Jägermeister SE и е познат на потребителите със своя неповторим вкус. Най-успешният билков ликьор в света е създаден по специална тайна рецепта от 56 различни натурални съставки: билки, растения, корени и плодове от цял свят преди повече от 80 години. Най‑продаваният първокласен билков ликьор в света се предлага на над 130 пазара и е 8-та по продажби глобална премиум алкохолна марка в света. (5-то място в Източна Европа)  

„Чрез това партньорство ние правим поредната стъпка в стратегията да отговаряме на нуждите на потребителите чрез предлагане на силно и високо-конкурентно портфолио, което се състои от водещи марки и обхваща все по-голям брой поводи за консумация - 24 часа на ден, 7 дни в седмицата. Убедени сме, че новото попълнение в нашето портфолио за дистрибуция с тази прекрасна марка ще създаде уникални перспективи и възможности за нашите клиенти“, сподели Светослав Атанасов, главен изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България.

„Убеден съм, че заедно с нашия нов партньор Кока-Кола ХБК България ще продължим успешното ни пътуване за усъвършенстване на бранда и разширяване на бизнеса в България“, добави Лоранд Пап, Мениджър за България, Унгария, Чешка република, Словакия, Полша и Румъния в Mast-Jägermeister SE.

 

Повече за Jägermeister – уникалната напитка в характерна бутилка

Jägermeister е уникална билкова напитка, разработена от Кърт Маст по тайна рецепта, използваща комбинация от 56 натурални съставки. Рецептата не е променяна, откакто е била създадена в Уолфенбутел, Германия, преди повече от 80 години. Ако разгледате по‑внимателно Jägermeister – отличителната зелена бутилка, етикетът и самият билков ликьор – бързо ще разберете, че всичко се върти около горите и ловуването. Създателят на Jägermeister – Кърт Маст, е имал страст към ловуването и е посветил своя ликьор на ловците. Изборът на име не бил толкова труден, той избира името „Jägermeister“ (от немски „майстор ловец“) – термин, който вече е добре познат като професия, поради вековната традиция на ловуването. За етикета отпред Кърт Маср избира куплет от известната ловна поема на Оскан фон Райзентал (1830-1898): „Едната чест ловецът брани, опазвайки играта своя, ловува, уважавайки целта си, с почит към Създателя и неговите твари“.

 

Повече за Mast-Jägermeister SE

Mast-Jägermeister SE води началото си от германския град Уолфенбутел, Долна Саксония. Само там и до днес компанията произвежда Jägermeister. Днес, приблизително 900 човека работят за семейната компания. През 2016 г. Mast-Jägermeister SE продава повече от 91 милиона 0,7 литрови бутилки Jägermeister в повече от 130 държави.

Повече информация и снимки можете да намерите на: http://mast-jaegermeister.de/en

 

 

Повече за Кока-Кола ХБК

Кока-Кола ХБК България стъпва на българския пазар през 1992 г. От тогава компанията е инвестирала в развитието на българската икономика повече от 500 млн. лева. Кока-Кола ХБК България е отговорен работодател на повече от 1000 българи, с два производствени центъра – в Банкя и Костинброд. Кока-Кола ХБК България е част от Кока-Кола Хеленик Груп – една от най-големите бутилиращи компании в света и най-голямата в Европа.

Повече информация и снимки можете да намерите: http://coca-colahellenic.bg/