Новини

Dynamo Software обяви новия си инвестиционен партньор – Francisco Partners

05.10.2017

Dynamo Software, специализирана в облачно базираните CRM системи за управление на инвестиции и инвестиционни портфейли, обяви днес, че Francisco Partners ще бъде новият партньор на компанията. Francisco Partners е световна технологична компания за частни инвестиции, която има дългогодишен опит в индустрията. Сделката ще осигури на Dynamo водещ партньор, който ще спомогне за засилване растежа и темповете на иновация на продукта на компанията. От Dynamo потвърдиха, че членовете на мениджмънта, както и служителите, ще запазят значителен дял от компанията.

 

Досегашният изпълнителен директор, който е и основател на компанията, Красен Драганов, ще остане в дружеството като член на висшия мениджмънт, като ще се фокусира върху работа по продуктовата стратегия и осигуряването на ползотворни връзки с клиентите на компанията.

 

През последните години Dynamo бележи значителен ръст, благодарение на интереса към облачно базираното решение за управление на инвестиционни процеси на компанията. Сред клиентите са различни инвестиционни дружества, включително фондове за управление на рисков капитал, компании за недвижими имоти, хедж фондове, както и институционални инвеститори. Платформата на Dynamo предоставя на потребителите цялостно решение, с което те да управляват активите си. Чрез нея се автоматизират работните процеси, улеснява се вземането на решения и могат да се покрият повишаващите се регулаторни изисквания.

 

“Изключително развълнувани сме да обявим инвестицията от страна на Francisco Partners”, каза Красен Драганов. “Благодарение на техния предишен опит с подобни инвестиции в системи за управление, вярваме, че заедно ще постигаме все по-високи цели”.

 

“Dynamo има над 400 клиенти, които предлагат висококачествени услуги от различни сектори. Чрез нашата платформа те успяват да оптимизират работните си процеси”, oбясни Питър Христодуло, партньор във Francisco Partners. “Вярваме, че продукти като Dynamo ще променят пазара на софтуери за управление на инвестиции. Очакваме да продължим да инвестираме агресивно в нашата софтуерна платформа, за да докажем на настоящи и бъдещи клиенти, че ще получават продукт, който е водещ в технологичната индустрия”.

 

За сключването на тази сделка, Francisco Partners са използвали консултантските услуги на Weil, Gotshal & Manges LLP, a Dynamo Software на Quayle Munro и DLA Piper. Дълговото финансиране е предоставено от Madison Capital. Условията на сделката не бяха оповестени.

 

За Dynamo Software

Dynamo Software е основана през 1998 г. като Netage Solutions. Компанията предоставя цялостно решение за управление и отчитане на инвестициите под формата на софтуер. Той се използва от мениджъри на фондове, фондации, пенсионни фондове, фондове за дялово участие и фондове за рисков капитал, инвестиционни посредници на недвижими имоти, хедж фондове, фондове на водещи брокери и семейни офиси. Платформата Dynamo™ подобрява производителността и портфолиото на клиентите си, които се занимават с набиране на средства, дялове, проучвания и връзки с инвеститори. Клиентите на Dynamo са вече над 400 и управляват активи на стойност от над 3 млрд. долара.

 

За Francisco Partners

Francisco Partners е водеща световна компания за частни капиталови инвестиции, специализирана в инвестиции в технологичния бизнес. От нейното начало, преди повече от 17 години, Francisco Partners е набрала над 10 млрд. долара и е инвестирала в почти 200 технологични компании, правейки я един от най-активните и дългогодишни инвеститори в технологичната индустрия. Фирмата използва своите познания и опит, за да инвестира в компании и да им помогне да развият пълния си потенциал.