Новини

Принтерът HP ENVY Zero-Gravity успешно покри всички изисквания на НАСА и ще полети в космоса

07.11.2017

Устройствата ще бъдат доставени до Международната космическа станция чрез ракетата Space-X 14

През 2016 г. НАСА оборудва Международната космическа станция с НР работните станции ZBook. Приблизително 120 работни станции ще бъдат използвани, за да подпомогнат изпълнението на мисии и поставени задачи. Тази година НАСА избра принтера от ново поколение HP OfficeJet 5740 да замени досегашния на борда на Международната космическа станция. В отговор на този избор, HP създаде персонализиран принтер HP ENVY Zero-Gravity, който да се използва на станцията.

 

Тъй като по-голямата част от спецификациите на устройството са създадени за масова употреба, за да може принтерът да работи безопасно на борда на Международната космическа станция бе нужно да покрие редица специфични изискванията на НАСА, сред които:

  • Управление на хартията при нулева гравитация
  • Използване на пластмасови материали, които забавят горенето
  • Управление на отпадъчните мастила в нулева гравитация
  • Премахване на стъклото
  • Жична и безжична връзка
  • Печат в множество позиции - 0⁰, 90⁰, 180⁰ и 270⁰
  • Тестове на материали, акустика, запалимост, изгаряне на газове, съвместимост на захранването и други.

 

Изискванията за нулева гравитация бяха най-голямото предизвикателство пред HP Inc., поради спецификата на условията. След изобретателно препроектиране и въвеждането на специализирани материали и 3D принтирани компоненти, HP ENVY Zero-Gravity успешно покри всички изисквания на НАСА и устройствата ще оборудват Международната космическа станция, като ще бъдат доставени чрез ракетата Space-X 14.

 

Екипажът на Международната космическа станция печата над 1000 листа месечно. Хартиените копия се използват за процедурна и критична информация за мисията като аварийни електронни книги, опис на траекториите за връщане, графици и лични файлове, включително писма и снимки от дома.

 

Партньори за мисиите на Международната космическа станция са НАСА, Канадската космическа агенция, Европейската космическа агенция, Японската агенция за аерокосмически изследвания и Федералната космическа агенция на Русия. Партньорството включва 15 държави: Канада, Япония, Русия, САЩ, Белгия, Дания, Франция, Италия, Холандия, Норвегия, Испания, Швеция и Великобритания.

 

 

За HP

HP Inc. създава технологии, които правят живота по-добър за всички, навсякъде. През нашето портфолио от принтери, персонални компютри, мобилни устройства, решения и услуги, ние проектираме преживявания, които удивляват. Повече информация за HP Inc. можете да откриете на http://www.hp.com.