Новини

Лидл България с три разновидности кисело мляко "Родна стряха" за летния таратор

06.07.2017

Закваска, извлечена от здравец, е сред тайните на вкусните кисели млека от родни производители в продуктовата линия на Lidl

Измежду три разновидности кисело мляко „Родна стряха“ с различна степен на масленост избират клиентите на Лидл България при покупката на продукти за студения летен таратор. В линията „Родна стряха“ с над 50 хранителни стоки от български производители търговската верига предлага млечни продукти с автентични български рецепти от различни региони на страната.

 

Освен с неподражаемите си вкусови качества, продуктите от линията „Родна стряха“ се отличават с гарантиран произход, а потребителят може най-лесно да се ориентира с един поглед върху географското обозначение на опаковките. Киселото мляко с 2 и 3,6 % масленост идва от мандра с над 20-годишен опит в производството, разположена в село Железница по източните склонове на Витоша. Неповторимият вкус се дължи на живата българска закваска, висококачественото мляко от подбрани кравеферми и липсата на добавени адитиви-консерванти, овкусители, оцветители и регулатори на киселинността. С повече от две десетилетия традиции в млекопроизводството е и доставчикът на кисело мляко  4 % „Родна стряха“ от село Маноле (Пловдивска област). „Закваската лактобацилус булгарикус се извлича от корена на здравец, който вирее в Родопите“, разкриват тайната на производството от семейната фирма от Маноле и изтъкват предимствата на млечните продукти като най-богати източници на лесно усвоим калций. Недалеч от мандрата и вследствие на дългосрочното успешно партньорство с Лидл България е изградена кравеферма, с която практически се затваря производственият цикъл на киселото мляко – още една гаранция за отличните качества на крайния продукт.

 

Освен киселите млека за разхлада в летните месеци линията „Родна стряха“ включва разнообразие от кашкавали и сирена от краве, овче и биволско мляко с оптимално съотношение качесвто-цена. Селекцията родни вкусове е резултат от успешното и ползотворно сътрудничество между Лидл България и българските производители. С над 40 % от българските доставчици, с които компанията започва работа при стъпването си на българския пазар през 2010 година, Lidl продължава да си партнира и до днес. Само за първия месец след старта на „Родна стряха“ млечните продукти, които станаха част от продуктовата селекция, отбелязаха ръст 61 % в продажбите и допринесоха за увеличение на обема на доставките. Актуалната равносметка показва увеличение на продажбите при киселите млека с до 100 %. Като част от дългосрочната политика за насърчаване развитието на българското производство, Lidl продължава да развива селекцията „Родна стряха“, като разработва рецептури заедно със своите доставчици, увеличава асортимента и включва нови продуктови групи.  

 

За Лидл България

 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в над 25 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 84 магазини в 44 града и над 2 200 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки.