Лидл България с награда от Effie 2019

15.12.2019

Веригата спечели бронз за рекламната си кампания „Верига от любими продукти“

Рекламната кампания на Лидл България „Верига от любими продукти“ бе отличена с бронзова награда на тазгодишното 12-то издание на конкурса Effie България 2019, което всяка година отличава най-ефективните комуникационни кампании у нас. Наградата бе връчена в една от най-оспорваните категории – тази на „Услуги“ и е важно признание за успеха и ефективността на цялостно рекламно присъствие на марката Lidl.

Водещото послание – „Верига от любими продукти“, стана емблематично за рекламната комуникация на Лидл България през тази година. Твърдението обаче, че до всяко любимо стои любимо на друг, не е случайно, а има своето доказателство. След специално качествено проучване става ясно, че всеки има нещо любимо в Lidl, заради което се връща отново и отново.

Именно това дава основание на Лидл България да заяви, че до всяко любимо стои любимо на друг – заявка, която се потвърждава и от най-големия вкусов тест, проведен от IPSOS в България в началото на годината (от 18 февруари до 24 март 2019). Обобщените резултати от 19 900 оценки, дадени от участниците в него, показват, че 86% от тях одобряват вкуса на собствените марки на Lidl, а 82% потвърждават качеството им.

Имиджовата кампания категорично доказва своята ефективност – тя не само води до ръст в продажбите, но допринася и за автентичното позициониране на Лидл България като верига от любими продукти.

Рекламната кампания е дело на агенция Saatchi & Saatchi Sofia, а по интегрираната комуникационна кампания работят и комуникационните агенции От-До Консулт и Key Experts Group.

Лидл България традиционно е отличавана на този престижен конкурс. С това поредно признание компанията вече е носител на четири отличия за маркетингова ефективност Effie Award, като предишните са златна награда Effie за кампания "Свежест" 2016, сребърна награда Effie за кампания "Вкусният хляб не стига цял до вкъщи" 2016 и златна награда за продължението на кампанията – "Вкусен хляб от коричка до средичка" през 2018.

 

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 99 магазина в 48 града и близо 3000 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки.