Новини

От А до Я на майското издание на "Lidl неделя в Музейко"

11.05.2018

Тази неделя малки и големи ще се впуснат в серия от игри, посветени на буквите и писмеността

 

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост вдъхновява майското издание на „Lidl неделя в Музейко“. Тази неделя, 13 май, малки и големи ще се впуснат в серия от игри, посветени на буквите и писмеността – ще се върнат в епохата на първите народни будители, ще разкриват загадки от думи и по забавен и интересен начин ще отбележат предстоящия 24 май.

Малчуганите ще се пренесат в далечната 1835 г., когато отваря врати първото българско светско училище – те ще научат повече за първия буквар, ще упражнят писане и смятане на пясък и ще си припомнят интересни истории за живота на светите братя Кирил и Методий.

Децата с детективски умения ще могат да разкрият мистерията около скритата на територията на музея дума, като разгадаят поредица от гатанки с помощта на своите родители. Класическата игра на дама ще стане още по-предизвикателна, защото вместо блокове от цифри, малки и големи ще следват наниз от букви, за да образуват още думи.

За да се вдъхновят за вкусно и здравословно хранене, децата ще научат как да си направят сами плодова салата в специална кулинарна работилница с полезни съставки от А до Я.

На 13 май, по традиция, билетите за детския научен център ще бъдат на цена от 2 лв. за всички посетители.

Допълнителна информация за събитието можете да намерите тук.

За Lidl Неделя в Музейко

„Lidl Неделя в Музейко“ е част от най-голямата инициатива на Лидл България, насочена към децата – „Lidl за твоето дете“. Тя има за цел да допринася за пълноценното и здравословно израстване на децата и да бъде полезна на самите родители в грижата им за тях. „Lidl за твоето дете“ включва серия от активности в областите пълноценно и балансирано хранене, спорт и активен начин на живот и образование и развитие на талантите.