Първият преносим компютър HP OMEN X впечатлява с изключителна мощност

23.08.2017

Новото преносимо устройство дава на запалените геймъри мощността на настолен компютър

HP Inc. днес представи своя най-мощен гейминг преносим компютър досега - OMEN X by HP. Създаден за геймъри и почитателите на електронните спортове, търсещи максимална производителност, преносимият OMEN X е конструиран с терминали за поддръжка на отключени процесори, за да се даде възможност за повишаване на тактова честота, както и фабрично повишена честота на графичните видео карти и възможност за добавяне на памет.

Състезателният дух на геймърите изисква оптимална производителност с възможност за допълнително преконфигуриране, характерни за десктоп устройствата, които осигурят най-добрата честота на обновяване на картината и най-бързата реакция, за да надвият конкуренцията. Но те също така имат нужда и от устройство, което не прави компромиси с производителността за сметка на мобилността. Изследвайки начина, по който геймърите се състезават, HP създаде устройство, което да отговори на техните нужди, като предлага висококачествени компоненти, усъвършенствани решения за охлаждане, бързо реагиращи дисплеи, пълен размер клавиатура и софтуерни инструменти, които позволяват на геймърите да използват хардуера на максимална степен.

„Електронните спортове са една от най-бързо развиващите се категории в гейминга и ние сме щастливи от популярността на OMEN продукти на HP“, каза Ан-Софи Хедберг, ръководител на Потребителски персонални системи за Европа, Близкия Изток и Африка, HP Inc. „С представянето на преносимите компютри OMEN X, HP въвежда ключови иновации в производителността, индустриалния дизайн и персонализацията, които до сега бяха възможни само при настолните компютри, за да осигурят на играчите конкурентно предимство.“

Проектиран за гейминг изживяване

Последните ААА заглавия и турнири при електронните спортове изискат високопроизводителни графики и мощност и затова HP създаде преносимия компютър OMEN X с водещи в отрасъла технологии и персонализирани възможности за подсилване, включително:

 • OMEN Command Center Software за персонализиранo подсилване и използване на хардуера до максималните лимити, с възможност за повишаване на тактови честоти на процесора, оптимизиране на гейминг трафика в мрежата с мрежов усилвател за намаляване на забавянето в онлайн игрите, и персонализирано системно осветление;
 • Intel® 7-мо поколение с отключен Intel® Core ™ i7 процесор, XMP опции за паметта при повишени тактови честоти, тествани профили до DDR4-2800, както и повишени фабрично тактови честоти на графични карти NVIDIA® GeForce® GTX 1080 - идеални за бързи темпове или игри с много играчи с висока 4К резолюция.
 • RAID0 SSD опция за ултра бързо зареждане на игри, както и възможности за PCIe SSD+HDD диск за бърза реакция и повишен капацитет за съхранение
 • Управление на загряването и охлаждането, за да даде възможност хардуерът да постигне нива извън фабричните му настройки, включително високоефективни вентилатори за увеличаване на въздушния поток и вградена камера за пара с четири 3.5мм топлини тръби за подобряване на преноса на топлина от графичната видео карта и процесора към четирите радиатора, монтирани в ъглите.

Създаден, за да потопи в играта

Геймингът е превъплъщаване, затова HP оптимизира преносимия OMEN X с възможност за VR във всички конфигурации и включи функции, които подобряват изживяването и ограничават възможностите за въздействие на външни фактори за по-пълно потапяне в играта:

 • RGB LED клавиши с подсветка на механичната клавиатура, осигуряваща комфорт при интензивни гейминг сесии;
 • 17-инчов 4K дисплей, предлагащ невероятно висока резолюция или 120Hz 1080p екран с високи нива за бързо обновяване на картината. Всички конфигурации са с NVIDIA G-Sync ™ за намалено накъсване на изображението.
 • DTS Headphone:X® за симулиран звук с всеки тип слушалки и премиум аудио Bang & Olufsen система, включваща двойни тонколони HP.
 • Аудио усилвател на HP за върховно преживяване без претоварване на високоговорителите
 • Полупрозрачен прозорец, през който се вижда вътрешността на компютъра, заедно с ръчно осветление и алуминиево покритие за премиум вид и възможност да бъдат персонализирани лично спрямо конкретния играч.

Проектиран за надграждане

За да даде на играчите постоянно предимство пред конкуренцията, преносимият OMEN X е проектиран за лесно надграждане с обновяване на системните характеристики или подмяна на части:

 • Единичен панел за достъп до HDD, SSD и RAM, така че всички заменяеми компоненти да бъдат лесно достъпни от крайния потребител.
 • Огромен избор от портове с възможност за поддръжка до четири външни дисплея.
 • Възможност за свързване с различни гейминг аксесоари, благодарение на три USB 3.0 Тип A, два Thunderbolt ™ 3 - сертифицирани USB 3.1 TypeC ™, HDMI 2.0a с поддръжка на HDR, Mini DisplayPort ™, RJ45 и многоформатен четец на мултимедийни карти.
 • Двоен аудио жак с отделни входове за микрофон и слушалки (вход/изход) за поддръжка на най-новите гейминг слушалки или външни високоговорители.

Преносимият OMEN X се очаква да бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през ноември, като цената му ще започва от € 2,799.

OMEN Challenge на Gamescom през 2017 г.

OMEN Challenge се завръща в Gamescom през 2017 г., за да тества уменията на играчите, както никога досега. Някои от най-добрите световни играчи на CS:GO отново ще се сблъскат с екстремно гейминг изживяване, където техните умствени и физически умения ще бъдат провокирани да надминат границите си в търсене за величие и слава. Този турнир ще предизвика най-добрите геймъри да тестват уменията си на сръчност, стратегия, работа в екип, самоконтрол и издръжливост.

Четири елитни CS:GO отбора: Team Dynasty, MouseSports, Flipsid3 Tactics и Penta Sports, ще играят помежду си в продължениe на три дни до кулминацията в последното предизвикателство, което ще определи тазгодишния победител на OMEN Challenge. Техните сили ще бъдат проверени по уникални начини, за да докажат, че отборът им има пълен набор от уменията да доминира в играта.

OMEN Challenge ще се проведе на щанда OMEN B51, зала 8, в Gamescom в Кьолн, Германия. Срещите ще се провеждат в сряда, 23 август и четвъртък 24 август, от 17:00-20:00 часа - местно време, като финалите ще се проведат в петък, 25 август от 17:00-20:00 часа, местно време. OMEN Challenge може да бъде гледано по Twitch на www.twitch.tv/omenbyhpeurope.

За HP

HP Inc. създава технология, която прави живота по-добър за всички, навсякъде. Чрез нашето портфолио от принтери, персонални компютри, мобилни устройства, решения и услуги ние проектираме преживявания, които удивляват. Повече информация за HP Inc. може да намерите на http://www.hp.com.