Новини

LIDL ПРЕВРЪЩА ВСЯКО ПРОСТРАНСТВО ВЪВ ФУТБОЛНО ИГРИЩЕ

29.05.2018

Веригата стартира мобилно приложение с добавена реалност по случай Световното първенство по футбол

В навечерието на Световното първенство по футбол, Lidl стартира безплатно мобилно приложение с добавена реалност (AR), коeто ще завладее потребители и фенове с интерактивно забавление и възможност за печелене на ексклузивни награди. Приложението Lidl GoalgettAR предлага възможност на всички почитатели на най-популярната игра да усъвършенстват своите способности за вкарване на голове – навсякъде и по всяко време. Благодарение на добавената реалност апликацията превръща всяко пространство във футболно игрище и предлага забавление за малки и големи.

Целта на играта, както и на всеки футболен мач, е да бъдат вкарани възможно повече голове. Първоначално всеки играч събира топки, които приложението разпръсква в обкръжаващата го среда, с помощта на добавена реалност. След като събере достатъчно топки, започва и същинската игра. Играчите поставят виртуални футболни врати и чрез функцията на добавена реалност имат възможност реално да бият дузпи към виртуалните врати, доближавайки се максимално до преживяването на истинско футболно игрище. Апликацията засича реалните движения на крака и по този начин отправя виртуалната топка към футболната врата. В зависимост от сложността на удара, с всеки отбелязан гол играчите печелят точки, с които след това могат да участват в томболи за общо 44 различни награди, предоставени от Lidl: 25 ваучера за пазаруване в магазините на веригата на стойност 100 лв., 10 игрови конзоли Sony Play Station, 5 43-инчови 4К телевизора SAMSUNG, 3 смартфона SAMSUNG GALAXY S9 и голямата награда - 65-инчов 4К телевизор SAMSUNG, който ще пренесе най-запалените фенове директно на стадионите в Русия.

Всеки гол носи на играчите между 50 и 300 точки, в зависимост от разстоянието, от което е бита дузпата. С привличането на приятели, играчите имат възможност да спечелят още допълнителни 500 точки. За да участва в томболата за награди, всеки участник трябва да достигне съответен брой точки, посочен в секция Награди, като за различните награди броят на точките варира от 2000 до 6000. С един акаунт участниците може да участват само по веднъж в томбола за всеки отделен вид награда като срокът за участие за награди е 31 август 2018 г. Победителите ще бъдат обявени на сайта на Лидл България на 3 септември 2018 г.

Lidl GoalgettAR вече е налично за свободно сваляне в Apple App Store (за операционна система iOS 10 и по-висока) и в Google Play Store (за операционна система Android 6 и по-висока). Повече информация за "Lidl GoalgettAR App" може да бъде открита на www.lidl.bg/GoalgettAR.

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в над 25 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 88 магазина в 46 града и над 2 300 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки. Лидл България е носител на 7 медала Best Buy Award PRIVATE LABEL Bulgaria 2017/2018 за най-добро съотношение цена-качество на продукти със собствена марка и 7 отличия QUDAL – QUality meDAL 2016/2017 за най-високо качество на продукти със собствена марка в България.