Услугата Плати с Теленор вече е налична за покупки от App Store, Apple Music, iTunes и iBooks

30.08.2017

От днес, клиентите на Теленор вече ще могат да заплащат за покупки в App Store, Apple Music, iTunes и iBooks за своите Apple устройства чрез услугата Плати с Теленор, която позволява сигурно, безопасно пазаруване на мобилно съдържание без банкова карта.

Услугата, която Теленор пръв предлага на пазара в България, е достъпна за всички клиенти на абонаментните планове и предплатените услуги на компанията и е нова стъпка в развитието на услугите за грижа на клиента и възможностите за покупка на мобилно съдържание.

Услугата е изключително лесна за ползване. Клиентите на Теленор, които притежават активен Apple ID трябва да изберат “Mobile Phone" като предпочитан начин за плащане в настройките на акаунта си в App Store, Apple Music, iTunes и iBooks на своя iPhone, iPad, iPod touch или Mac, или в iTunes на своя компютър.

Когато потребителят избере “Mobile Phone” като предпочитан начин на плащане, стойността на всички бъдещи покупки, извършени със съответния Apple ID ще бъде автоматично добавена към месечната сметка на абоната към Теленор или приспадната от наличния предплатен кредит.

Новата опция за плащане ще е конфигурирана автоматично и ще позволи лесни и удобни покупки на съдържание през всички Apple устройства на потребителя, включително Apple TV и Apple Watch.
Всеки абонат на Теленор ще може да закупи мобилно съдържание от App Store, Apple Music, iTunes и iBooks с услугата Плати с Теленор на обща стойност до 20 лв. месечно, в случай, че разполага с кредитен лимит под 100 лв. на месец и до 50 лв. месечно, ако кредитният му лимит е над 100 лв. на месец. Потребителите на предплатените услуги на Теленор ще разполагат с лимит за покупки до размера на кредита по предплатената карта, но не повече от 20 лв. на месец.

Повече информация за услугата Плати с Теленор е налична на официалната страница на компанията www.telenor.bg.

Теленор е водеща телекомуникационна компания с повече от 3,2 милиона активни потребители в България. Към края на юни 2017 г., услугите на компанията са достъпни за 99,64% от населението и на 89,72% от територията на страната, a 4G мрежата на Теленор покрива 89,29% от населението на страната. Теленор България е част от международната Теленор Груп, която оперира в 12 държави в Европа и Азия, и има 174 милиона абонати.