Новини

Българин стана PR Professional of the Year за целия свят на световни награди за комуникации

17.11.2021

Любомир Аламанов спечели надпреварата на едни от най-престижните световни награди за комуникации в света Platinum PR Awards

SiteMedia Consultancy получи почетно отличие за Агенция на годината за цял свят

Една от най-авторитетните световни медии за комуникации PR News определи Любомир Аламанов, управляващ партньор на SiteMedia Consultancy, за PR Professional of the Year в едни от най-престижните световни награди за комуникации в света Platinum PR Awards. Той беше единственият представител на Европа, достигал до финала на авторитетните награди и получи почетно отличие и за PR Team Leader of the Year. Агенция SiteMedia Consultancy, която управляват заедно с Ружа Загорска, получи почетно отличие за Агенция на годината в категорията 6 до 25 служителя и в категорията Re-Branding / Re-Positioning за кампанията Nivea #daretowowandcare.

Специалистите, компаниите и техните проекти са оценявани по постигнатите резултати през последната година, реализирани проекти, работа с клиенти, иновативни подходи, възможности за развитие, нестандартни работни решения, цялостно отношение към работния процес и много други постижения. Церемонията по връчване на наградите се състоя на 16 ноември.

Любомир Аламанов и SiteMedia Consultancy се съревноваваха с професионалисти, глобални агенции и компании като Ruder Finn, Bank of America, Linkedin, Volkswagen, Saatchi & Saatchi, T-Mobile, Alibaba, Ogilvy, FleishmanHillard, Amazon, SAP, Boeing, HP Inc, Porter Novelli, Pepsico и много други. SiteMedia Consultancy беше единствената агенция от Източна Европа, достигнала до финалите на Platinum PR Awards 2021.

„Това отличие е пореден триумф на българската комуникационна общност. Няма да се уморя да повтарям, че българският пазар е на световно ниво и можем да се гордеем с това, което правим. Приемам тези награди и като подарък за 20-ия рожден ден на Българската асоциация на ПР агенциите. Когато я учредихме през 2001 г., можехме само да мечтаем да стигнем световно ниво. Днес, 20 години по-късно, български специалисти и кампании са световни шампиони в комуникациите и диктуваме тенденциите в развитието на сектора“, сподели Любомир Аламанов, Управляващ партньор в SiteMedia Consultancy и допълни: „Факт е, че годината беше тежка и постави на изпитание всички нас. Очевидно в ситуация на глобална криза професионалната комуникация може да спасява животи и да сплотява общностите. Change Management Communications, Conflict solving / Problem resolving са само някои от бъдещите насоки за развитие на комуникациите, като нашият пазар е един от първите в света. Потенциалът ни е огромен, трябва само да продължим и да демонстрираме добри практики.“

Любомир Аламанов работи в сферата на комуникациите повече от 20 години. За този период той е ръководил проекти за Coca-Cola, Microsoft, HP, Telenor, Lidl, Heineken, Nestle, Beiersdorf, Siemens и много други. Проектите и кампаниите, в които е участвал, са спечелили повече от 100 български и международни награди. През 2016 г. е посочен за един от най-влиятелните комуникационни специалисти в сферата на Community Relations, а една от най-авторитетните световни медии за комуникации PR News го включи в своя ежегоден списък с професионалисти-иноватори, допринесли изключително за развитието на ПР професията - 50 Game-Changers of PR for 2017. През 2018 г. The Holmes Report го посочи в престижния списък Innovator 25 EMEA 2018. А най-голямата световна организация на ПР-агенции и национални асоциации International Communications Consultancy Organization (ICCO) го номинира три години поред за PR Leader за целия свят в престижните Global Awards 2018, 2019, 2020. PR News го номинира за CEO of the Year 2019 на престижните Platinum PR Awards, а агенцията му SiteMedia Consultancy е обявена за Agency of the Year 2019 за целия свят. Любомир Аламанов е съосновател на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) и неин пръв Председател на Управителния съвет. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността.

Пълният списък с всички победители и почетни отличия в Platinum PR Awards 2021 може да видите тук.

 

За SiteMedia Consultancy

SiteMedia Consultancy (www.sitemedia.bg) е ПР агенция, специализирана в класически и иновативни комуникационни услуги, като Employer Branding, Time Management, Talent Development, Community Branding, Risk Assessment, Change Management Communications и други. През последната година агенцията разработи успешни комуникационни кампании както за големи международни компании като Lidl, Coca-Cola, hp inc, Microsoft, Zagorka Heineken, Beiersdorf, Henkel и други, така и за иновативни стартъп идеи. За последната година агенцията е получила над 30 световни награди и номинации. SiteMedia Consultancy е единствената българска компания, обявена за едно от най-добрите работни места в ПР сферата за целия свят за 2018 и 2019 г. През 2019 г. SiteMedia Consulancy бе обявена за Агенция на годината за целия свят на PR Platinum Awards и на Agency Elite Awards, както и за Най-бързо развиващата се агенция за 2019 г. за целия свят. През 2020 г. SiteMedia Consulancy спечели наградите за Digital Team of the Year на ICCO Digital Awards 2020, Game Changer на Digital PR Awards 2020 и много други.

За PR News

PR News e издание, което е насочено към комуникационната и маркетинг общност в корпорации, агенции и непрaвителствени организации. Фокусира се върху изграждането и развиването на уменията на ПР и маркетинг специалисти в областта на социални медии, кризисни комуникации, дигитален ПР, оценка, връзка със служители, медия обучения, корпоративна социална отговорност и копирайтинг чрез ежегодни инициативи като уебинари, конференции, награди, работилници и наръчници. Организацията стартира своя бюлетин преди 70 години и до днес подкрепя развитието на комуникационни и маркетинг специалисти, информирайки ги за последните новини в индустрията.