Новини

Теленор подкрепя второто издание на Global Datathon 2018

27.09.2018

Второто издание на глобалния хакатон Global Datathon 2018, което се провежда от 28 до 30 септември, отново ще бъде подкрепено от Теленор.

Global Datathon 2018 e 48 часово състезание, в което участниците ще работят по решаването на реални проблеми свързани с анализ и обработка на данни. По време на събитието, организирано от доброволческата организация Data Science Society, участниците ще могат да работят съвместно с ментори и експерти от цял свят.

Участниците ще могат да споделят идеи за решения и да работят в екипи по казусите от различни точки на света в специално разработената от организаторите платформа. Тази година участниците ще могат да се срещнат с ментори от 10 страни, както и с експерти от водещи компании, сред които и Теленор, които са приготвили и казуси с реални данни.

Като партньор на събитието Теленор дава казус за прогнозен анализ, като задачата е да се направи прогноза за бъдещата сума на неосъществена комуникация, чрез анализ на времевата серия. Освен по този казус отборите ще могат да работят по задачи в сферата на интернет на нещата, екологични проблеми, като замърсяването на въздуха, и други.

Есенният хакатон ще се проведе не само онлайн, но и на няколко физически локации по света, сред които е Стопанският факултет на Софийския университет и места в Австрия, Индия и Хърватия.

Презентациите на финалистите ще могат да се гледат от всеки онлайн, след

 регистрация в сайта на Data Science Society.

 

Теленор е водеща телекомуникационна компания с над 3,1 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group.

PPF Group е реализирала инвестиции в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в 22 страни в Европа, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност над 38 млрд. евро (към 31 декември 2017 г.). Към 31 декември 2017 г. служителите на PPF Group в световен мащаб са общо 170 000.