Новини

Трима нови служители започват работа в Теленор по програмата за хора с увреждания Open Mind

22.11.2017

Телекомът сподели опита си от програмата с представители на отговорния бизнес

Трима нови служители по програмата за хора с увреждания Open Mind започват работа в Теленор България. Това обяви днес главният изпълнителен директор на компанията Оле Бьорн Шулстъд по време на пресконференция по повод старта на третото издание на проекта.

На събитието присъстваха още главният директор „Корпоративна политика“ Ирина Василевска и главният директор „Човешки ресурси“ на компанията Брад Библоу, а специален гост бе директорът на програмата в Теленор Норвегия Ингрид Ииме. Събитието уважи и председателят на Агенцията за хора с увреждания Минчо Коралски.

Инициативата Open Mind дава възможност на хора с увреждания да повишат квалификацията и конкурентоспособността си чрез работа в компанията. Участниците в тазгодишното издание ще се присъединят към звената „Клиентски жалби“, „Обслужване на клиенти“, „Устойчиво развитие“.

Те ще работят по конкретен проект за период от две години, а Теленор ще им осигури отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение. През този период участниците ще могат да обогатят знанията и уменията си, да се учат от най-добрите професионалисти в Теленор и да натрупат опит и увереност. След приключване на участието си, те ще получат възможност да останат на постоянна работа или подкрепа за професионална реализация извън компанията.

Тази година Теленор за пръв път разшири обхвата на Open Mind, за да привлече към каузата други компании в България. Мениджъри и експерти от различни дирекции в телекома споделиха с представители на отговорния бизнес своя ценен опит от работата си по програмата. Те разказаха за това какви са стъпките, които една организация трябва да направи, за да бъде успешна за всички заинтересовани страни подобна инициатива. Представители на Coca-Cola HBS, Hewlett Packard Enterprise, Societe Generale, Stanton Chase, Американски колеж, Mentormate, Musala Soft, Technologica, Zagorka и други се запознаха с това какви са спецификите при адаптирането на сградата, подбора на служителите, работата с тях и развитието им като личности и професионалисти.

„Това е третото издание на Open Mind в България. С всяка следваща година интересът към нея и добрите резултати са още по-силен мотив за нас да продължим развитието на тази устойчива програма. Вярваме, че тя е необходима и ценна за всички – за участниците, обществото и за нас като компания. Благодарение на Open Mind, всички ние в Теленор успяхме да разширим своите житейски хоризонти, да погледнем от друг ъгъл към света и да станем по-добри. Щастлив съм от интереса на други компании към Open Mind и се надявам те да се вдъхновят“, заяви г-н Шулстъд.

„Пожелавам успешен старт на тазгодишната програма и на участниците в нея. Щастлив съм, че аз самият имам принос към Open Mind - преди старта на програмата преди повече от три години, Теленор се допита до мен как да адаптира сградата си“, сподели Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенцията за хора с увреждания“. Новите средства за комуникации, каквито са смартфоните, таблетите и компютрите, увеличават до безкрайност възможностите на хората с увреждания не само в ежедневието им, но и в работата им. Затова смятам, че телеком компаниите са мястото, където тези хора биха могли да намерят своята естествена среда за реализация“, допълни той.

Програмата за хора с увреждания се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на Теленор и глобалната инициатива на Теленор Груп Open Mind. През 2015 година компанията посрещна първите петима участници в програмата, които работиха в дирекциите „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Финанси“, „Технологии“ и „Грижа за клиента“, а през 2016 следващата вълна от участници – отново петима на брой се присъединиха към екипите на „Човешки ресурси“, „Грижа за клиента“, „Маркетинг“.