Новини

BILLA с две златни и две сребърни отличия от Career Show Awards 2023

20.09.2023

BILLA е отличена с две златни и две сребърни отличия във водещите награди за най-добър работодател в България Career Show Awards 2023. Престижният конкурс отбелязва най-забележителните успехи на компаниите в сферата на човешките ресурси и политиките в полза на обществото. Сред над 400 кандидатури, BILLA България е златен медалист в категориите „Изключителни екипни постижения“ и „Благотворителна инициатива“, а двете сребърни отличия са за „Изпълнителен директор“ и „Зелени практики“.

„Тези награди са отражение на всекидневните ни усилия, с които искаме да допринесем за това България да бъде едно по-добро място за живот. Вярвам, че за високите бизнес резултати можем да се поздравим единствено когато те са постигнати устойчиво, с мисъл за хората и средата, в която живеем. Благодарим на журито за високата оценка, тя ни показва, че сме на прав път. Ниe в BILLA приемаме изключително сериозно нашия ангажимент към обществото и ще продължаваме да влагаме все повече усилия и ресурси в името на едно по-добро и устойчиво бъдеще.“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Златното отличие в категорията „Изключителни екипни постижения“ BILLA получи за инициативата „Социален фонд“, предоставяща финансова подкрепа от членовете на екипа на компанията за колеги и техните близки в трудни житейски моменти. Близо 80% от служителите на веригата се включиха през 2022 г., за да подкрепят над 60 свои колеги, а общата сума, която беше събрана, надхвърля 100 000 лв.

За „Благотворителна инициатива“ компанията беше отличена за устойчивата си подкрепа към уязвимите групи в обществото, с фокус върху най-крехкото ни и най-ценно богатство - децата на България. Даренията през годините за съвместните инициативи на компанията с Българския Червен кръст, Фондация „Искам бебе“, Съюза на слепите, SOS „Детски селища“ и други партньорски неправителствени организации надхвърлят 400 000 лв. и са променили живота на хиляди деца и младежи в нужда.

В категорията „Зелени практики“, компанията е отличена за проекта си за използване на касетите за многократна употреба IFCO. Благодарение на тях, през 2022 г. компанията е спестила 864 тона CO₂ емисии.

Със сребро в категорията „Изпълнителен директор“ бе отличен Вигинтас Шапокас, който за по-малко от две години обединява над 5 000 служители в силен екип, постигнал изключителни, за 23-годишната история на BILLA у нас, бизнес резултати.

В тазгодишното издание на Career Show Awards над 100 компании бяха оценени от жури от доказани експерти и професионалисти. Сред тях са журналисти, представители на сдружения и асоциации, издатели, обществени фигури и мениджъри от различни браншове.