Новини

Microsoft пуска на пазара усъвършенствани иновации, базирани на изкуствен интелект

22.09.2023

Microsoft, световен лидер в технологичните иновации, поставя началото на нова ера на изкуствения интелект с въвеждането на Microsoft Copilot в своите продукти – революционна съпътстваща технология, базирана на изкуствен интелект, проектирана да промени начина, по който хората взаимодействат с технологиите. Тази новаторска разработка използва мощта на чат интерфейсите и широкообхватните езикови модели, като позволява на потребителите да общуват с технологиите на естествен език и да получават интелигентни, съобразени с контекста отговори и действия. Следващата версия на Windows 11 с внедрен на ранен етап Microsoft Copilot ще е налична от 26 септември 2023 г., а през есента технологията ще бъде интегрирана в Bing, Edge и Microsoft 365 Copilot. Продуктът Microsoft 365 Copilot ще бъде общодостъпен за корпоративните клиенти на 1 ноември 2023 г., заедно с Microsoft 365 Chat – нов асистент с изкуствен интелект, който изцяло ще промени работния процес.

Microsoft обявява и предстоящото пускане на пазара на мащабна актуализация на Windows 11, която ще е налична от 26 септември. Актуализацията на Windows версия 22H2 бележи значителна крачка напред в света на управляваните от изкуствен интелект компютри и обещава да предостави силно персонализирано компютърно изживяване на потребителите по целия свят. В приложенията на Windows, като Paint и Photos, са интегрирани подобрения на базата на AI. Други нови функции включват повече начини за заснемане на съдържание на екрана и различни актуализации за Clipchamp, Notepad и Outlook. Наред с приложенията на Windows, уеб браузърите на Microsoft, Bing и Edge също ще бъдат усъвършенствани с подобрени модели на изкуствен интелект, предоставящи по-персонализирано и ефективно онлайн взаимодействие. Тези нововъведения целят да подобрят потребителското изживяване в Windows 11, като го направят по-интуитивно, продуктивно и персонализирано.

Като част от новата актуализация, Microsoft представя Microsoft 365 Chat – динамичен асистент с изкуствен интелект, който обработва работните ви данни, включително имейли, срещи, документи, чатове и уеб информация. Приложението на Microsoft 365 Chat надхвърля насочването на потребителите към основните въпроси и отговори, като им помага на да се справят със сложни или досадни задачи, като например изготвяне на стратегически документи или управление на имейли, по-несравнимо по-ефективен начин в сравнение с миналото.

Не на последно място, най-новото допълнение към потребителските приложения на Microsoft 365 – Designer, ще бъде базирано на модела за конвертиране на текст в изображение Dall.E3 на Open AI, като по този начин потребителите ще могат да разгърнат своята креативност и да превърнат идеите си във визуално завладяващо съдържание. Microsoft интегрира Designer в Microsoft 365 Copilot за потребители, като започва с Word. Използвайки контекста на документите, Designer предлага визуализации, осигурявайки персонализирано докосване на създаденото от потребителите съдържание. Интеграцията позволява на потребителите да трансформират тежки текстови документи във визуално завладяващи материали.

Новите устройства Surface на Microsoft са идеалната платформа за представяне на невероятните възможности на изкуствения интелект, вграден в последната актуализация на Windows. Можете да се възползвате от полезните изживявания с AI, използвайки мощни устройства като новия Surface Laptop Studio 2, балансирания Laptop 3 Go, портативния 2-в-1 Surface Go 4 for Business и премиерното устройство за съвместна работа за хибридна работа – Surface Hub 3.

„В днешния свят изкуственият интелект не е просто технология – той е трансформираща сила, която дава на хората възможност да постигат повече във всеки аспект от живота си. За държавите от Адриатическия регион това означава да бъдат в крак с глобалните иновации и вече можем да видим примери за икономически растеж в различни сектори, включително производството, финансите и застраховането. Можем да използваме изкуствения интелект за оптимизиране на потреблението на енергия и за управление на природните ресурси, като по този начин допринасяме за устойчивото развитие в региона. Важно е да се отбележи също така, че изкуственият интелект ще създаде нови възможности

за работа в технологичния сектор и други индустрии, които използват базирани на изкуствен интелект технологии“, заяви Калин Димчев, мениджър на Microsoft за страните от Адриатическия регион.

Визията на Microsoft за бъдещето е свързана с изкуствен интелект, който дава възможност на хората да постигат повече в личния и професионалния си живот. Тези нововъведения са знак за отдадеността на компанията да предоставя ориентирани към потребителите преживявания с помощта на изкуствен интелект, като се ангажира с поверителността и сигурността. Тъй като AI продължава да оформя облика на нашия свят, Microsoft остава в челните редици, като гарантира, че изкуственият интелект служи като ценен инструмент за всички. Научете повече в Microsoft 365 blog и в Security blog . А за всички блогове, видеоклипове и материали, свързани с днешните съобщения, посетете Microsoft News Center.