Новини

Теленор с нови изпълнителни директори в България и Пакистан

15.06.2016

Теленор Груп определи Майкъл Фоли за главен изпълнителен директор на Теленор България и Ирфан Уахаб Кхан за главен  изпълнителен директор на Теленор Пакистан и изпълнителен вицепрезидент в Теленор Груп. Новите назначения са в сила от 1 август 2016 г.

„Радостен съм, че Майкъл Фоли се съгласи да поеме нови отговорности във втора компания от групата, а Ирфан Уахаб Кхан прие управлението на Теленор Пакистан. С тези назначения максимално ще се възползваме от компетентността и знанията на нашите лидери от различните пазари и функции, които имат“, каза Сигве Бреке, президент и главен изпълнителен директор на Теленор Груп. 
Майкъл Фоли (56 г.) се присъедини към Теленор на позицията изпълнителен директор на Теленор Пакистан през юли 2014 г. Той притежава над 30 години опит в областта на продажбите, маркетинга, както и оперативен опит в сферата на телекомуникациите и продажбите на дребно, както в развити, така и в развиващи се пазари. Той е живял и работил в над 11 държави, сред които и България, където е заемал лидерска роля в телеком индустрията от 2004 до 2005 г. 
„Горд съм от постиженията ни като екип в Теленор Пакистан. Ирфан Уахаб Кхан ще се справи отлично с управлението и желая на него и на организацията всичко най-добро в бъдеще. Сега съм нетърпелив да науча повече за бизнеса и екипа в България, да покажем на клиентите си ползата от продуктите и услугите на Теленор и силата на дигитализацията“, коментира Майкъл Фоли. Той запазва позицията си на председател на Борда на директорите на Tameer Microfinance Bank в Пакистан. 
Досегашната позиция на Ирфан Уахаб Кхан бе заместник изпълнителен директор и главен маркетинг директор в Теленор Пакистан. Той работи в Теленор от 12 години и е първият служител на Групата в Пакистан. Започна като главен вицепрезидент и ръководител „Корпоративна политика“ през 2014 г. Оттогава е бил на редица позиции в Групата както в Азия, така и в Европа, сред които вицепрезидент „Устройства“ и ръководител „Дистрибуция“ за Азия и Европа. Кхан също така е член на Борда на директорите на Tameer Microfinance Bank. 
„Горд съм да работя в една от най-иновативните и прогресивни компании в Пакистан, която е на път да промени живота на милиони хора, като им предоставя ползите на дигиталните и финансовите услуги. При тези отдадени и отговорни служители аз нямам съмнение, че Теленор Пакистан ще продължи да създава стойност за клиентите и акционерите си“ , каза Ирфан Уахаб Кхан. 
досегашният главен изпълнителен директор на Теленор България, СтайнЕрик Велан, ще поеме функцията на старши вицепрезидент и ръководител „Корпоративно съдействие“ в Теленор Груп. Стайн-Ерик бе изпълнителен директор на Теленор България от 2013 г., когато Теленор Груп придоби мобилния оператор GLOBUL. Под негово управление компанията бе преобразена напълно, което включваше ребрандинг, стартирането на 4G услуги и утвърждаването ѝ като лидер по отношение на предпочитанията на клиентите, рентабилност и приходи от мобилни услуги. С изтичането на 3-годишния си договор Стайн-Ерик ще се оттегли от поста си на член на мениджмънта на Теленор Груп.