Новини

Теленор търси българските представители на Telenor Youth Forum 2016

07.06.2016

София, 7 юни 2016 – Теленор търси активни, амбициозни и ангажирани млади хора, които да представят страната ни на четвъртия пореден Telenor Youth Forum. Българските делегати ще бъдат избрани с конкурс и ще имат възможност да работят с млади лидери от цял свят по социално значими проекти, както и да присъстват на международни семинари в Осло и Банкок. 

В конкурса на Теленор могат да се включат настоящи или завършили студенти от цялата страна на възраст между 20 и 28 години, които свободно владеят английски език. Кандидатите трябва да подготвят кратък текст под формата на блогпост на тема „Дигитализация за мир“, в който да представят своята мотивация, идеи и опит в реализацията на позитивни промени в социалната, икономическа или екологична сфера. 

Всеки участник трябва да качи своя актуална автобиография заедно с подготвения текст в специална онлайн-платформа до 4 август 2016 г. Избраните четирима финалисти ще бъдат поканени на видеоинтервю, за да защитят кандидатурата си. Жури от представители на Теленор, Junior Achievement и природозащитната организация WWF ще избере двамата победители, които ще представят България на Telenor Youth Forum 2016. 

Всяка година форумът обединява млади лидери от 13 държави по целия свят, където присъства Теленор. Участниците имат възможност да споделят идеите си за социална промяна и да работят заедно за разрешаване на глобални проблеми чрез силата на дигиталните технологии.  

Тазгодишният Telenor Youth Forum ще започне със семинар, който ще се проведе от 8 до 11 декември в Осло по време на събитията около връчването на Нобеловата награда за мир. Там младежите ще се запознаят и ще получат напътствия от световно признати експерти в различни области. На участниците ще бъдат възложени проекти, по които да работят в екипи, през следващите месеци.  Делегатите ще се срещнат отново през май 2017 г. в Банкок, Тайланд, а накрая резултатите от работата им ще бъдат представени чрез специална дигитална изложба. 

Международната инициатива Telenor Youth Forum се провежда за четвърта поредна година като част от сътрудничеството на Теленор Груп с Центъра на Нобеловата награда за мир. Подробна информация за конкурса на Теленор е публикувана на http://www.telenor.bg/bg/careers/youth-initiatives/telenor-youth-forum.  

Теленор е водеща телекомуникационна компания с 3,5 милиона активни потребители в България. Към края на март 2016 г., услугите на компанията са достъпни за 99,98% от населението и на 99,5% от територията на страната, а 4G мрежата на Теленор покрива приблизително 75% от населението на страната. До 4 ноември 2014 г. компанията работи на българския пазар под марката GLOBUL, а от 1 август 2013 г. е част от международната Теленор Груп, която оперира в 13 държави в Европа и Азия, и има 208 милиона абонати.