Новини

Vivacom е в топ 5 на най-големите работодатели в България

31.01.2024

Vivacom е четвъртият по големина работодател в частния сектор в България и първият по големина в секторите, в които оперира – телекомуникации и информационни технологии. Това показва класацията на сп. Forbes България - Forbes 1000 Employers[1] за 2023 година. Тя включва всички частни компании, регистрирани в България, които имат повече от 1000 служители.

Тази класация потвърждава ключовата роля на Vivacom в икономиката на страната като безспорно най-големия работодател в телеком сектора и двигател на иновациите. Само преди няколко месеца телекомът спечели и призовото място за „Любим работодател“ на 2023 година в престижните награди Career Show Awards. Vivacom от години насърчава култура на приемственост и изповядва изцяло ценностите, които гарантират, че единствено талантът и способностите на служителите определят развитието им и всеки има възможност да израсне.

Освен равни възможности, Vivacom дава криле на стотици млади таланти всяка година да се докоснат до света на технологиите и иновациите. Средата в компанията е пример за възможности за кариерно израстване от най-ниско до най-високо управленско ниво. Примерите за успешна професионална реализация с дълъг хоризонт на развитие са стотици.

От 2020 година, когато регионалният лидер в сектора медии и телекомуникации United Group придоби Vivacom, телекомът започна мащабни инвестиции в иновации и таланти, както и в разширяване на портфолиото си чрез придобивания на по-малки оператори. Vivacom вече се нарежда сред водещите телекоми в Европа. А компанията-майка United Group наскоро беше определена като звездата на медийната и телекомуникационна индустрия в Югоизточна Европа от авторитетното издание Broadbandtvnews. Оценката е направена на база резултати, инвестиции и увеличаване на абонатите. До 2026 година общата инвестиция на групата в България ще достигне 4.8 млрд. лева.

Повече информация за класацията можете да откриете ТУК.

[1] Класацията е изготвена на база данни, предоставени от Ciela. В класацията участват само компании, които имат над 1000 служители и които не са държавни. Данните за броя на служителите са актуални към август 2023.