HP представи подобрения при работните станции и нови VR продукти

08.02.2018

Цялостното решение на HP за разработване на продукти бе показано на SOLIDWORKS World 2018

Акценти:                             

  • Работната станция HP Z4 ще поддържа процесори Intel® Xeon® или Core™ X заедно с възможност за двойна екстремна графика.
  • Хедсет HP Windows Mixed Reality - Professional Edition се присъединява към портфолиото от продукти за виртуална реалност.
  • HP VR Launch Kit за Unreal Engine е специално разработен, за да ускори развитието на виртуалната реалност и да оптимизира разгръщането й, добавяйки възможности за по-висока точност.

 

Женева, 8 февруари 2018 – На SOLIDWORKS World 2018 HP обяви, че ще подсили своите най-продавани мощни работни станции HP Z4 с възможност за избор между Intel® Xeon® или Core™ X процесори и поддържка на двойна екстремна графика. Освен най-новата технология на HP, на събитието бяха представени и бюджетни пълноцветни 3D принтери, като по този начин компанията подчерта подобреното цялостно решение, насочено към разработчиците на продукти.

"Обновената работна станция Z4, заедно с най-новият хедсет HP Windows Mixed Reality и последните удобни решения и услуги за виртуална реалност, предлагани на клиентите, ще трансформират начина, по който се развиват продуктите в различните индустрии”, коментира Гуен Кобъл, директор „Работни станции, тънки клиенти, търговски решения и смесена реалност“ за Европа, Близкия Изток и Африка. “През изминалата година, HP представи най-мощната работна станция в света, най-мощния хибрид и първите в света професионални VR раници. Днешните новини са отражение на фокуса ни върху непрекъснатото разширяване на портфолиото от работни станции и VR възможности, които ще позволяват удивителни нови преживявания и ще дефинират бъдещето на компютърните технологии.”

Работните станции HP Z4 са идеални за конструиране, симулация, обработка на видео файлове и виртуална реалност, предоставяйки необходимата производителност за редица приложения. Работните станции HP Z4 могат лесно да се справят със задачи, изискващи обработка на висока честота, множество CPU ядра и двойни високопроизводителни процесори. Освен процесорите Intel® Xeon® W, работната станция Z4 може да бъде конфигурирана и с процесори Intel Core ™ X с до 18 ядра и до два екстремни графични процесора за още по-висока мощност и производителност. С дизайн, разработен на базата на симулации и възможност за генериране на VR съдържание, потребителите безпроблемно могат да създават дизайн, симулации или визуализации.

“В Motus Motorcycles, скоростният дизайн ни помага да създаваме най-бързите сухопътни мотори в света“, сподели съсобственикът на компанията – Брайън Кейс. “Нашата визия бе да проектираме и създадем наистина комфортно американско спортно колело. Всяко взето решение се водеше от нашите три основни идеала: производителност, комфорт и диапазон. Работните станции на HP и софтуерът SolidWorks ни помогнаха това да се случи.“

HP представи и HP Windows Mixed Reality Headset - Professional Edition. Този VR хедсет осигурява превъзходно преживяване, благодарение на резолюция 1440x1440 за всяко око и честота на обновяване до 90Hz. Потребителите ще се насладят на шестте степени на свобода, липсата на рамки и включените безжични контролери за движение. За бизнеса този хедсет е перфектната комбинация от удобство и лесна употреба, тъй като идва с лесни за поддръжка, подменяеми подложки за лице. Използва се също двойно подплатена лента за глава, лесен бутон за настройки и дисплей с предно окачване за превъзходно преживяване за един или повече потребители.

За да обърне внимание на редица тромави и непреодолими аспекти при разработката и внедряването на VR, HP представи и HP VR Launch Kit за Unreal Engine. VR комплектът е създаден, за да ускори решенията, като драстично рационализира VR разработването чрез визуализация на дизайна. Позволява на потребителите бързо да определят оптимални компютърни конфигурации и да си спестят дни в подготовката на виртуална реалност, благодарение на Datasmith, която автоматизира процеса на оптимизация на 3D ресурсите за разработчици на виртуална среда и включва често срещани интеракции, включително извеждане на части и напречни сечения на модели. Комплектът HP VR Launch Kit е набор от инструменти, базиран на Unreal Engine и е разработен за бизнеса от HP, Intel и Epic Games.

Новите продукти, които допълват цялостното хардуерно портфолио за продуктови разработчици, са работните станции от серията HP Z, в това число и най-мощната работна станция в света - HP Z8; новите мобилни работни станции от серията HP ZBook, включително и първата най-мощна хибридна работна станция – HP ZBook x2; както и HP Z VR Backpack - първият в света професионален преносим VR персонален компютър.

Цени и наличност

  • Работна станция HP Z4 с процесор Intel® Core™ X ще бъде налична в Европа, Близкия Изток и Африка през март, с  цена от €1,500. Работна станция HP Z4 с процесор Intel® Xeon® е налична в Европа, Близкия Изток и Африка през март, с цена от €2,000.
  • HP Windows Mixed Reality HMD - Professional Edition се очаква да бъде в наличност в Европа, Близкия Изток и Африка през април с цена от €550. Тук можете да разгледате спецификациите.

 

 

За HP

HP Inc. създава технологии, които подобряват начина на живот за всички потребители, навсякъде по света. През нашето портфолио от принтери, персонални компютри, мобилни устройства, решения и услуги, ние проектираме преживявания, които удивляват. Повече информация за HP Inc. можете да откриете на http://www.hp.com.