Новини

Новите високопроизводителни работни станции на HP отвеждат творческите и технически работни процеси отвъд границите

17.04.2018

Акценти:

  • Линията HP ZBook е с емблематичен дизайн, прецизно изработен алуминиев тъчпад
  • HP ZBook Studio x360 G5 – най-мощният хибрид в света с най-яркия 4К дисплей за преносим компютър - осигурява първокласно потребителско преживяване без прекъсвания.
  • HP ZBook 17 G5 – най-мощната мобилна работна станция – осигурява несравнима мощ за потребители, нуждаещи се от висока производителност.

HP Inc. представи серия от нови мобилни работни станции от пето поколение – HP ZBook, създадени за дизайнери и технологични професионалисти, за ръководни кадри или студенти, които имат нужда от по-висока компютърна производителност и първокласно изживяване. Новата линия се отличава с дизайн от последно поколение, иновативни инструменти за работа в екип и превъзходни функции за сигурност, които спомагат за издигането на творческия процес на ново ниво.

Съвременните мобилни потребители търсят премиум продукти с впечатляваща производителност, разпознаваем дизайн, устойчива сигурност и практични инструменти за работа в екип, за да създават съдържание по всяко време, навсякъде, без ограничения“, коментира Гуен Кобъл, директор „Работни станции, тънки клиенти, търговски решения и смесена реалност“ за Европа, Близкия Изток и Африка в HP Inc. „Независимо дали става дума за иновативния дизайн на най-мощния хибрид в света, най-мощната или най-сигурната мобилна работна станция, HP предлага продукти, за които професионалистите си мечтаят.“

Целенасочена иновация, която впечатлява

Чрез постоянно наблюдение на пазарните тенденции и потребителски нагласи, HP разбира нуждите на съвременните мобилни професионалисти, които се обграждат с продукти, отговарящи на техните очаквания за дизайн. Те изискват продукти, които не просто подпомагат работния им процес, но го издигат на нови нива. Продуктите HP ZBook са създадени с иновативен дизайн и гъвкавост, с възможност за прецизна работа със стилуса, с най-ярките дисплеи, бърз достъп и впечатляващи детайли, привлекателни за окото. Новото поколение HP ZBook е с прецизно изработен алуминиев корпус за подобрена конструкция, по-висока издръжливост и оптимизация на теглото и с усъвършенствана тясна рамка на дисплея за по-голям екран в по-малко шаси.

Днес, потребителите, които използват работни станции за технически цели, изискват по-висока производителност, която драстично да подобри работните процеси. С трансформацията на традиционното работно място, сигурността става все по-важна. Почти 70% от организациите са докладвали за компрометирани лаптопи през последните 24 месеца, подчертавайки нуждата от надеждни функции за защита, които осигуряват постоянна сигурност и устойчивост по време на атака. Поради това HP проектира сериите ZBook като най-сигурните и лесно управляеми мобилни работни станции.

В същото време нуждата от работа в екип нараства, а с това и необходимостта от иновативни инструменти в тази посока. Мобилният потребител е в центъра на тази промяна, използвайки най-вече мобилни устройства по време на срещи и съвместна работа. Потребителите на мобилните работни станции ZBook могат да работят в екип безпроблемно със съвършен микрофон и HP премиум клавиатура. Това поколение ZBook също така разполага с подобрен звук в сравнение с предишното – по-силни и големи високоговорители с по-нисък бас.

 

Премиум серията HP ZBook – вдъхновение за творците

HP ZBook Studio x360 G5, най-мощният хибрид в света, предоставя на потребителите последен модел гъвкав дизайн с високо ниво на производителност, за да може да поддържа множеството отворени приложения с необходимата скорост и бързина на реакцията. Потребителите могат да редактират изображения с висока резолюция без забавяне, благодарение на графична карта NVIDIA® и процесор Intel® Xeon®. С иновативен 360-градусов шарнир HP доставя комфорта на мобилно устройство, удобството на таблет и лукса от допълнителни режими за презентации. Перфектното изживяване се допълва от прецизен дигитален стилус с 4,096 нива на чувствителност на натиска върху HP DreamColor дисплей без отражения – най-яркият в света 4K дисплей на преносим компютър.

Създателите на съдържание ще имат възможност да се насладят на невероятния микс от дизайн и производителност в новото поколение ZBook Studio G5. Този премиум модел е по-малък, по-бърз и по-ярък от всякога. Потребителите могат да вдъхнат живот на идеите си с най-яркия в света 4К дисплей на преносим компютър. Дисплеят HP DreamColor без отражения поддържа 100% Adobe RGB цветове, има 600 нита яркост, което е с 20% повече яркост от Apple MacBook Pro 15-инчов ретина дисплей, както и 50% повече яркост от Dell XPS UltraSharp 4K дисплей6. HP ZBook Studio поддържа до 6 TB пространство за съхранение, със сертифицирана NVIDIA® Quadro® графична карта и ултра бърз 6-ядрен Intel® Xeon® процесор, който предлага с 35% по-висока производителност в сравнение с Apple MacBook Pro.

Миналата есен HP обяви HP ZBook x2 – най-мощното хибридно устройство, което отключи изцяло потенциала на Adobe Creative Cloud, благодарение на забележителна производителност и гъвкавост. Този продукт сега включва 8-мо поколение Intel 4-ядрен процесор, който доставя 73% по-високо графично представяне в сравнение със Surface Pro9.

 

Производителността на HP ZBook предизвиква техническата общност

HP ZBook17 G5 предоставя производителността на настолен компютър едновременно със свободата на преносимото устройство. Потребителите имат възможност да разчитат на безкомпромисна мощност, докато създават множество потоци със съдържание, обработват данни и разработват продукти във виртуална среда. HP ZBook 17 G5 - най-мощната в света мобилна работна станция е оборудвана с 50% повече ядра с всяко следващо поколение, 10 ТB пространство7, 64 GB памет, NVIDIA® Quadro® P5200 графична карта и 20% по-добро охлаждане поколение след поколение, за да поддържа по-ниска температура на устройството и по-тих режим на работа. С над 50 милиона различни конфигурации, HP ZBook 17 G5 може да бъде персонализирана, така че да задоволи всякакви изисквания, както и да бъде обновена за секунди.

HP ZBook 15 G5 - номер едно мобилна работна станция в света¹⁰, предоставя безкомпромисна мощност, заедно с водещо за индустрията ниво на сигурност и е проектирана да се справи с работни процеси като тежка обработка, конструиране и симулация. С 30% по-добро охлаждане във всяко следващо поколение, устройството остава тихо и охладено при работа на максимална мощност. Потребителите могат да развиват проектите си с милиард цветове на зашеметяващия с 600 нита 4K HP DreamColor дисплей¹¹. Те ще имат възможност да увеличат продуктивността, благодарение на до 6 ТB дисково пространство и възможност за съхранение на 3 диска до 4 ТB локално PCIe TLC ⁷. С мисъл за бъдещето, обновяването е улеснено чрез достъп без нужда от допълнителни инструменти. През 2016 г., НАСА закупиха 1200 HP ZBook 15 мобилни работни станции за употреба от Международната Космическа Станция (ISS), за наземен контрол и контрол на полета.

HP ZBook 15v G5 е преносим компютър с висока производителност, насочен към бъдещи инженери и малки и средни предприятия, с високо-скоростен процесор и видео карта за безкомпромисно представяне на достъпни цени. Този модел предлага бърза реакция, благодарение на 6-ядрения Intel® Xeon® процесор¹² и 32 GB памет, дори когато има стартирани повече от едно приложение наведнъж. Потребителите могат да отварят големи 4К файлове бързо, благодарение на до 4 ТB високо-оборотен диск и да се справят със сложни 2D и 3D модели, благодарение на сертифицирана NVIDIA® Quadro® графична карта. HP ZBook 15v е оптимизиран за стабилност и върхово представяне с професионални софтуерни програми от водещи софтуерни доставчици, като Autodesk, Revit и SOLIDWORKS. Този модел идва и с до 2 ТB локално PCIe TLC пространство.

 

Фантастичен дисплей за визионери

Дисплеят HP DreamColor Z27x G2 Studio предоставя наситен точен цвят, благодарение на широка цветова гама, високо-скоростен IPS панел и инструменти за контролиране на работния процес с иновативната HP DreamColor технология. Този 27-инчов дисплей използва интегриран изскачащ сензор, който позволява ръчно или планирано калибриране. HP работи с водещи студия за визуални ефекти, за да създадат персонализирани решения, за да оптимизира процес на дизайн, в това число екранни маркери, дистанционно управление и първата в света интегрирана клавиатура с превключващ метод KVM за по-лесно превключване между устройствата. Потребителите могат да разчитат на широк спектър от ярки и точни цветове от 99% DCI P3 покритие, 98% Adobe RGB и 1500:1 контраст. Новият дисплей HP Z27x се присъединява към HP Z31x DreamColor Studio, за да допълни семейството на най-напредналите и взискателни към цветовете дисплеи.

Цена и наличност

  • HP ZBook Studio x360 ще бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през май с начална цена от €1,349.
  • HP ZBook Studio ще бъде наличен в Eвропа, Близкия Изток и Африка през май с начална цена от €1,199.
  • HP ZBook 17 ще бъде налична в Eвропа, Близкия Изток и Африка през май с начална цена от €1,299.
  • HP ZBook 15 ще бъде налична в Европа, Близкия Изток и Африка през май с начална цена от €1,249.
  • HP ZBook 15v ще бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през май с начална цена от €849.
  • HP DreamColor Z27x G2 ще бъде наличен в Eвропа, Близкия Изток и Африка през април с начална цена от €2,299.

 

За HP

HP Inc. създава технологии, които подобряват начина на живот за всички потребители, навсякъде по света. През нашето портфолио от принтери, персонални компютри, мобилни устройства, решения и услуги, ние проектираме преживявания, които удивляват. Повече информация за HP Inc. можете да откриете на http://www.hp.com.