Новини

Нова услуга на ICN.BG прави създаването на уеб сайт достъпно и лесно за малки и стартиращи бизнеси

26.06.2018

Услугата ICN.Bg Sitebuilder предлага широка гама от възможности за изграждане на модерен и функционален сайт

Хостинг компaнията ICN.BG добави нова услуга в портфолито си, с която направи създаването на уеб сайтове по-лесно и достъпно за малки и стартиращи бизнеси. Услугата ICN.Bg Sitebuilder вече е достъпна за всички потребители и предлага широка гама от възможности за изграждане на модерен и функционален сайт с минимална инвестиция.

„Наличието на бизнес сайт предлага възможности за печалба, далеч надхвърляща инвестицията, която се изисква. С времето нараства броят на хората, които го осъзнават и се интересуват от създаването на лична уеб страница или малък сайт за своя бизнес. Най-често притесненията на много от тях са, че не разполагат с техническо лице, което да разработва и поддържа уеб проекта, или че трудно биха могли да отделят финансови ресурси за това. Именно, за да отговорим на тяхното търсене, допълнихме портфолиото си от услуги и добавихме възможност за изграждане на уеб сайт с минимална инвестиция и без нужда от никакви технически познания. По този начин предлагаме пълен набор от услуги за всеки, който би искал да се свърже с клиентите си онлайн.”, разказва Юлиян Бориславов, Изпълнителен директор на хостинг компания ICN.Bg.

Услугата ICN.Bg Sitebuilder има за цел да спести всички тези притеснения на стартиращите компании и малките бизнеси, за които изграждането на уеб сайт е било непосилна задача до този момент, и да осигури лесен и достъпен начин за създаване на сайт и съдържание, отговарящи изцяло на нуждите на бизнеса им. Всеки сайт, изграден чрез ICN.Bg Sitebuilder, разполага с разнообразие от шаблони за модерен и красив дизайн, неограничен брой страници, мобилна версия и функционални менюта, многоезичност, опции за интегриране на галерии, видеа, карти и др. Услугата предлага възжможности за създаване на продуктови каталози, онлайн разплащания, статистики, чат интерграция, вградена функционалност за оптимизиране на сайта за търсачки (SEO).

По данни за 2018 г. 76% от интернет потребителите в България проучват продукти и услуги онлайн, а 1/3 от тях очакват да получат надеждна информация директно от официалния уеб сайт на бизнеса, с който взаимодействат. Въпреки силното присъствие на бизнеса в социалните мрежи и предимствата от него, основните функции и свойства на уеб страниците не могат бъдат заменени от тях. Цялата структура и съдържание на всеки уеб сайт е под контрола на неговия притежател и не зависи от различните социални платформи и това дали търсените клиенти имат профили там.

На фона на растящия интерес от страна на потребителите бизнесът все още изостава с навлизането си на онлайн пазара. По данни на Евростат почти 50% от бърлгарските компании не разполагат със сайтове, като едва 24% от компаниите, които имат собствени уеб сайтове, предлагат възможност за онлайн поръчки или резервации чрез тях. От друга страна, продаващите онлайн бизнеси в ЕС достигат до 30%, докато само 10% от българските бизнеси продават онлайн въпреки предимствата на Интернет търговията – гъвкавост, оптимизация на разходите и времето за обслужване на клиентите, както и достъп до по-широки пазари.

За ICN.Bg:

ICN.Bg е българска хостинг компания и технологичен лидер на българския пазар в тази сфера. Основана е през 2004 и вече 14 години успешно се доказва като надеждна и бързо развиваща се IT компания, която предлага широка гама от хостинг услуги, в които внедрява последните технологични новости, като спомага за подобряването на работата на сайтовете, платформите и системите на своите клиенти. ICN.Bg е тясно специализирана в повишаване на сигурността на своите клиенти и оперира на външния пазар под няколко различни бранда.