Джейсън Кинг е новият главен изпълнителен директор на Теленор България

23.08.2018

Джейсън Кинг бе назначен за главен изпълнителен директор на  Tеленор България, част от PPF Group, считано от 1 септември 2018 г. 

„Щастлив съм да приветствам Джейсън Кинг като главен изпълнителен директор на Теленор България и като част от моя управленски екип. Джейсън притежава почти 20-годишна управленска кариера в глобални телекомуникационни компании в Централна и Източна Европа и има много опит в маркетинга и продажбите, съчетан с богато резюме като ръководител“, коментира г-н Ладислав Бартоничек, отговарящ за телекомуникационните активи в PPF. „Г-н Кинг е ценно попълнение в мениджърския екип на PPF, който ще поведе нашия бизнес в България напред“, допълни г-н Бартоничек. Г-н Кинг е заемал различни мениджърски позиции в Deutsche Telekom, UPC Liberty Global и Veon и е изпълнявал консултантски роли в CME и Теленор Дания. „Щастлив съм да се присъединя към  екипа на Теленор в България и очаквам да имам възможността да приложа опита си от региона и света,” коментира Джейсън Кинг. 
 
 
Теленор е водеща телекомуникационна компания с над 3,1 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group. PPF Group е реализирала инвестиции в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство.  PPF Group оперира в 22 страни в Европа, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност над 38 млрд. евро (към 31 декември 2017 г.). Към 31 декември 2017 г. служителите на PPF Group в световен мащаб са общо 170 000.