Новини

Lidl открива 89-ия си магазин в България

26.06.2018

С новия филиал, който отвори врати в Драгалевци, веригата вече има 23 магазина в столицата

Най-новият магазин на Lidl в София отвори врати в кв. Драгалевци. Това е 89-ият търговски обект на веригата в страната и 23-ият в столицата. След откриването на единствения в Европа филиал на два етажа в столичния квартал Бъкстон, това е вторият магазин в София, който веригата открива тази година. През 2018 плановете на компанията включват отварянето на поне 5 нови магазина в София, Варна и Пловдив.

 

„С тази локация на детелината на бул. Черни връх и Околовръстен път ще дадем възможност и на жителите на кварталите в полите на Витоша да имат достъп до удобна локация, от която могат да избират от нашия богат асортимент от продукти с оптимално съотношение качество-цена. В нашия магазин те ще открият разнообразие от стоки за трапезата и дома – от продуктовата линия „Родна стряха“ с висококачествени продукти от български производители, през продуктови иновации като серията колбаси Clean Label по чиста рецепта без консерванти, овкусители и оцветители,  до всичко за бебетата и най-малките под марката Lupilu – и това са само малка част от нашите предложения за потребителите“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

 

„Щастлив съм, че днес отваряме първия магазин Lidl в Район „Витоша“ – отдавна очакван от всички жители от близките квартали. Надяваме той да не е последният и скоро да зарадваме жителите на района с още удобни локации за пазаруване на асортимента на веригата“, сподели при откриването инж. Теодор Петков, кмет на Район „Витоша“.

 

Най-новият магазин на Lidl се намира на бул. Черни връх 179 и е фокусиран върху изграждането на по-модерни и по-удобни пространства за клиентите и служителите, както и върху високата енергийна ефективност на сградата.

 

Магазинът се отличава с много по-прегледна подредба, която улеснява пазаруването, както и с обособени продуктови секции като Деликатека – селекция нарязани висококачествени традиционни български колбаси, и Витаминотека, любимите на малчуганите плодове и зеленчуци. Сред иновациите е и интегрирането на концепция, обособяваща различни зони в магазина – т.нар. магазин в магазина, където на определена площ и по определен формат се презентират всички артикули от дадена продуктова група. Тези зони осигуряват максимално удобство на клиентите и възможност да пазаруват по-бързо и лесно, без да губят време в търсене на избраните от тях продукти.

 

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в над 25 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 89 магазина в 46 града и над 2 300 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки. Лидл България е носител на 7 медала Best Buy Award PRIVATE LABEL Bulgaria 2017/2018 за най-добро съотношение цена-качество на продукти със собствена марка.