Новини

Хиляди деца и родители показаха кулинарни умения на „Lidl неделя в Музейко“

10.06.2018

Малки и големи разгадаха кулинарна кръстословица и приготвиха здравословни рецепти

Хиляди деца и родители показаха кулинарни умения по време на юнското издание на „Lidl неделя в Музейко“. Чрез игри и предизвикателства, заедно с родителите си, малчуганите научиха кои са полезните съставки за лятно балансирано меню и използваха наученото, за да приготвят здравословно смути.

Малки и големи се включиха в кулинарна кръстословица, като отгатнаха някои от основните хранителни продукти и сформираха скритата дума „витамин“. Децата със състезателен дух участваха в игра за време и отборно подредиха трапеза за цялото семейство, а кулинарните експериментатори сформираха тандем със своите родители и създадоха здравословно, освежаващо и вкусно смути с подбрани от тях плодове.

Както всяка втора неделя от месеца, в рамките на „Lidl неделя в Музейко“, билетите за детския научен център бяха на цена от 2 лв. за всички посетители.

За Lidl неделя в Музейко

„Lidl Неделя в Музейко“ е част от най-голямата инициатива на Лидл България, насочена към децата – „Lidl за твоето дете“. Тя има за цел да допринася за пълноценното и здравословно израстване на децата и да бъде полезна на самите родители в грижата им за тях. „Lidl за твоето дете“ включва серия от активности в областите пълноценно и балансирано хранене, спорт и активен начин на живот и образование и развитие на талантите.