Новини

264 състезатели на триатлона „Лъвско сърце“ в Приморско

29.08.2018

Предизвикателството съчетава спорта на открито с мистичната култура и природа на региона

Общо 264 участници ще се включат в ултра крос триатлона “Лъвско сърце” на 1-ви септември в Приморско. Състезанието се провежда за трета поредна година и предизвиква участниците да събудят своето лъвско сърце, като преминат трасе с обща дистанция от 140 километра.

Уникалното по рода си състезание в България с всяка година продължава да привлича все повече атлети и любители на спорта, готови да премерят сили със себе си. Трите етапа на триатлона включват 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане в резерват Ропотамо.

Тази година „Лъвско сърце“ ще постави на изпитание издръжливостта на 264-ма състезатели от пет националности, сред които 33 жени. Те ще трябва да преминат 140 километровото трасе индивидуално или отборно в щафета от трима за контролно време от 13 часа.

„Лъвско сърце мотивира все повече хора, които не са спортували активно досега. Радваме се, че имаме възможност да участваме в изграждането на триатлонска общност в България“, заяви Филип Шавов от организационния екип.

Общо 105 състезатели и 53 отбора от трима (плувец, колоездач и бегач) ще включат в категориите Ултра и Щафета. Най-младите участници са на 18 години, а най-възрастният е на 61 години.

Организаторите приканват всички желаещи да заповядат на Базов лагер „Лъвско сърце“ на плаж Перла в Приморско на 1-ви септември и да станат част от третото издание на единствения български ултра крос триатлон. Ще бъде осигурено и онлайн излъчване и проследяване на живо.

Освен голям интерес от страна на участници, тази година “Лъвско сърце” привлича и огромен брой доброволци - над 80 желаещи ще се включват в организацията на състезанието.

Трасето на „Лъвско сърце“ не е случайно избрано. Маршрутът преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Етап плуване доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене - се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като Пътя на коня. Последният етап е за бегачите - в резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

 

 

Организатори са Сдружение „Лъвско сърце“ и Община Приморско.

Видео от изданието през 2017-а може да видите тук. Всичко за състезанието следете на http://lionheart.bg/ и във Facebook страницата на събитието.

Състезанието се организира с подкрепата на: Община Приморско, Adidas, FitSpo, Petrol, Red Bull, Delfina, Pulse Cycles, Right Rental, ComNet, EkoToi, BioFresh, Proviotic, DoppelHerz, WIND2WIN, Beardfrost Productions, Site Media, Loggator, Life Hospital, MOVE.BG, Top Print, Бачково, Proviotic, GU, Пекарни Зиа, FitKutia.bg, eЛЕК, Vitanea, Престиж 96, Swat.bg, Академия първа помощ, SEOSBG.COM, Демараж