Новини

HP гради гейминг бъдещето с OMEN хардуерни и софтуерни иновации

28.08.2018

Революционните характеристики на настолните устройства OMEN Obelisk включват най-новите NVIDIA графични процесори, HyperX® интегрирана памет и дизайн с лесна възможност за надграждане

На Gamescom, OMEN by HP представи амбициозни нови OMEN хардуер и софтуерни мобилни иновации за гейминг ентусиастите. Най-новият член от семейството на настолните компютри - OMEN Obelisk – е една от първите системи с графични процесори от серията NVIDIA® GeForce® RTX 20, предоставяща на геймърите достъп до най-добрата гейминг архитектура в света. Функционалността OMEN Game Stream за Android устройства пренася OMEN гейминг изживяването на мобилни устройства за геймъри, които търсят свързаност и възможности да играят, докато са в движение.

 

В допълнение, HP разкри нови характеристики, добавени към OMEN Mindframe Headset – първият в света хедсет с технология за активно охлаждане, който доставя комфорт и аудио ползи, както при игра, така и при стрийминг.

 

HP се фокусира върху предоставянето на невероятно изживяване, което гради бъдещето на гейминга и позволява на общността да се представя с пълния си капацитет.“, коментира Анна-Софи Хайдберг, ръководител Потребителски персонални системи за Европа, Близкия Изток и Африка, HP Inc. „Интеграцията на най-новите графични процесори NVIDIA® и съвместните усилия с HyperX® предоставят висока производителност на нашия OMEN Obelisk и следващите модели настолни компютри, като по този начин демонстрираме нашата отдаденост за изграждането на екосистема от най-добрите в света гейминг решения.“

 

OMEN Obelisk е проектиран да насърчава направи-си-сам общността, които обикновено не обмислят закупуването на готови машини. Близо две трети от геймърите, които се нуждаят от висока производителност, закупуват устройства, които са лесни за надграждане. 52% избират настолен компютър, докато други 12% от всички геймъри, които държат на висока производителност, използват направи-си-сам подход вместо закупуването на голяма ОЕМ2 система. С лесни възможности за самостоятелно надграждане, заедно с опция за добавяне на последните графични и процесорни архитектури, геймърите могат да постигнат производителността, която очакват за игрите, които обичат – сега и в бъдеще.

 

"За HyperX е удоволствие да работи с HP и да предоставя HyperX FURY памет за всички предстоящи и обновени OMEN by HP гейминг персонални компютри“, коментира Марк Лийтъм, генерален мениджър за HyperX® Периферни устройства. „С над 15 години опит в предоставяне на гейминг памет, брандът HyperX е перфектно допълнение към HP за създаване на изключителни персонални компютри за геймъри.“

 

OMEN Obelisk Desktop: Мощност за безпощадна тренировка и още по-безпощадна игра

 

Новото допълнение в семейството на OMEN настолни устройства е проектирано за върховна производителност с възможност за персонализация, като основни изисквания, за да бъде настолният компютър на потребителите изцяло в крак с последните гейминг обновявания.

 

Топ характеристиките включват:

 • Надграждане и оптимизация: Лъскавият черен корпус надгражда microATX стандартите с инструмент за достъп към двата вътрешни диска, както и премахването на двата 3.5“ диска, пълна поддръжка на графична карта, както и място за стандартно ATX захранване. Възможност за по-добра игра онлайн, благодарение на Network Booster, част от OMEN Command Center, с който могат да се настроят приоритети на системни задачи и да обработва два едновременни потока на данни. Потребителите могат да използват мощността на OMEN Obelisk и да играят директно на широкоформатен телевизор, чрез свързващо устройство1 към OMEN Game Stream.

 

 • Мощност и пространство за съхранение на световно ниво: Потребителите могат да се потопят в зашеметяваща картина, благодарение на NVIDIA® GeForce® RTX™ 2080, захранвана от изцяло новата архитектура NVIDIA® Turing™, за да даде възможност на потребителите за невероятни и нови нива на гейминг реалност, скорост и виртуална реалност. Изборът на 8-мо поколение процесор Intel® Core™ i+ с до 6 ядра или до 2-ро поколение AMD Ryzen™ процесори с осигуряването на мощност до 8 ядра, предоставя възможност за истинска наслада при игра на последните гейминг заглавия на пазара. Потребителите разполагат с гъвкавост и що се отнася до опциите за съхранение, които включват PCIe® NVMe™ SSD, единичен-HDD или HDD+ Intel® Optane™ памет при нужда от по-голям капацитет.

 

 • HyperX® партньорство: Надежден HyperX®, който да предостави на геймърите RAM-памет, на която да разчитат при най-интензивните заглавия, задачи и мултитаскинг. Всяка конфигурация на настолните устройства OMEN Obelisk идва с HyperX® FURY DDR4-2666 памет до 32 GB, с традиционния си асиметричен FURY дизайн, заедно със стилен и широк вентилатор за подобрено охлаждане, както и черно покритие, което да пасва на шасито.

 

 • Стратегическо охлаждане: Повече място за охлаждане отгоре, отдолу и от страни, което дава на потребителите предимството за генериране на оптимален въздушен поток, дори и когато добавят компоненти, като допълнителни зареждащи елементи или филтър за премахване на прах. А най-взискателите могат да използват специалното свободно място за допълнителен резервен 120 mm вентилатор или 120 mm радиатор с течно охлаждане, идеални за всеки играч с нужда от възможно най-доброто охлаждане.

 

 • Персонализиран и изчистен дизайн: Потребителите могат да изберат цветовете на предното RBG лого, да стигнат още по-далеч с допълнително RBG осветление с опция за вграден в интериора стъклен панел с EMI защитен протектор. Вграденият стъклен панел предлага видимост към вътрешността на устройството и окабеляването, цветовата консистентност на вътрешни компоненти осигурява равномерно осветен интериор. OMEN Command Center позволява на геймърите да персонализират до две осветени зони и да избират между 5 светлинни режима.

 

 

 

OMEN Game Stream: OMEN мощност на Android устройство

 

OMEN Command Center продължава да се развива като центъра на OMEN екосистемата. OMEN Game Stream позволява на потребителите да прехвърлят мощността на OMEN за Windows 10 устройства към голям телевизионен екран. Включването на Android функционалност по-късно през тази година към OMEN Game Stream добавя изцяло нов набор от устройства за геймъри, които стриймват своето OMEN изживяване. OMEN Command Center се предлага с всички настолни компютри OMEN и съдържа множество функции, като Network Booster и System Vitals. Допълнителни опции за персонализация и производителност са налични за избрани OMEN лаптопи и настолни модели. OMEN Command Center също поддържа персонализация и настройки за поддръжка на най-новите аксесоари като OMEN Sequencer клавиатура, OMEN Reactor мишка и OMEN Mindframe хедсет.

 

OMEN Mindframe хедсет: Също толкова добри, но с нови подобрения

 

Обявени в края на май месец, OMEN Mindframe е първият в света хедсет7 с активно охлаждане, чрез патентованата на HP термоелектрическа технология Frostcap. OMEN Mindframe хедсет са създадени с идея за повече комфорт при носене и предоставяне на невероятно качество на звука. Никога неспиращият отбор на OMEN by HP, направи и няколко допълнения, сред които:

 • Система за премахване на шума
 • Звукова обратна връзка във реално време, за напълно премахване на шума
 • Нови платнени слушалки за по-добро проветряване

 

 

OMEN by HP цени и достъпност

 • OMEN Obelisk Desktop се очаква да бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през септември с начална цена от €899.
 • OMEN Game Stream for Android се очаква да бъде налична по-късно тази година от Google Play Store безплатно.
 • OMEN by Mindframe хедсет се очаква да бъде налична в Европа, Близкия Изток и Африка през октомври на цена от €199.99

 

За повече информация относно портфолиото от гейминг продукти и аксесоари на OMEN by HP, посетете: http://www8.hp.com/us/en/campaigns/gamingpcs/overview.html

 

За HP

HP Inc. създава технологии, които подобряват начина на живот за всички потребители, навсякъде по света. Чрез нашето портфолио от принтери, персонални компютри, мобилни устройства, решения и услуги, ние проектираме преживявания, които удивяват. Повече информация за HP Inc. можете да откриете на http://www.hp.com.