Новини

Рафи Бохосян с рода от 20 души в Ереван, които среща за първи път при посещението си в Армения

14.06.2016

Рафи Бохосян се завърна преди по-малко от месец от Армения, където бе на екскурзия със своя брат Вахан Бохосян.

Младият изпълнител посети за първи път страната от която произхожда неговия род и се видя за на живо с роднините си, които наброяват повече от 20 души. „Винаги съм искал да посетя Армения, но преди години ме спираха финансови причини, а в последно време все не намирах пролука от ангажименти на сцената. Една вечер стояхме с брат ми вкъщи и просто си казахме: Хайде да заминем утре. Взехме билетите и тръгнахме.“, сподели гласовития певец в ефира на „Преди Обед“

На въпроса дали е запознат с историческите събития около арменския геноцид, Рафи отговори, че за всеки арменец геноцидът не е просто исторически момент, а фактор, който е белязал целия житейски път на рода му. Семейството на Рафи не прави изключение. „Арменският геноцид е една от причините аз да съм роден в България“, призна Рафи. Певецът разказа и за срещата си с министъра на Диаспора (Министърът на Диаспора е ангажиран с арменските граждани, които са извън пределите на страната, но не припокрива функциите на МВнР) в Армения, г-жа Хрануш Хакобян, с която е имал честта да се срещне лично в Ереван. Министър Хакобян и Рафи са обсъждали въпроси относно българите с арменски корени, предстоящо посещение на Рафи в Армения и идеята за самостоятелен концерт на талантливия певец в Ереван.

Изпълнителят на баладата „Намери ме“ се похвали, че след 2-годишна пауза, квартетът 4D ще се събере за нов общ проект, снимките на който ще започнат този месец.  Певецът не издаде името на новото парче, но сподели, че това е един много вълнуващ момент за него, Део, Лео и Играта.