Първият по рода си Data хакатон се провежда с подкрепата на Теленор

09.02.2018

Първият хакатон за обработка и анализ на данни - Datathon2018, ще се състои от 9 до 11 февруари 2018 г. в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Образователното предизвикателство е организирано от Data Science Society и е подкрепено от Теленор. Участие в него ще вземат любители и експерти в тази област.

Събитието е разделено в три категории – NLP, AI и Computer Vision, като в рамките на 48 часа участниците ще бъдат предизвикани да работят в екипи. Те ще решават казуси от практиката на водещи международни технологични и телекомуникационни компании като Теленор, VMWare, SAP и други.

Над 30 международно признати ментори ще съдействат на екипите, чиято крайна цел ще бъде в отбор да постигнат най-прецизното и оригинално Machine Learning решение.

Участниците ще се възползват от облачните услуги на IBM и Microsoft и за пръв път в света комуникацията и работата по време на Data хакатона ще се случва не само физически, но и виртуално.

Подробна информация за състезанието и правилата за провеждането му е публикувана на страницата на организаторите.

Теленор е водеща телекомуникационна компания с над 3,1 милиона активни потребители в България и е част от международната Теленор Груп, която оперира в 12 държави в Европа и Азия и има 178 милиона абонати.