Теленор предлага услугата за агрометеорологична информация и прогнози GeoSCAN Meteo

23.08.2018

Теленор предлага услугата GeoSCAN Meteo, чрез която фермери и селскостопански производители могат лесно и удобно да следят локалната метеорологична обстановка и съответно да планират различни активности, включително пръскане с препарати за растителна защита.

 
Услугата GeoSCAN Meteo предлага най-важните за селскостопанските производители данни за актуалната метеорологична обстановка на избрани от тях полета, чрез мобилно приложение за iOS и Android. Чрез удобния потребителски интерфейс на приложението клиентите на услугата могат да следят текущата температура на въздуха, скорост на вятъра и други атмосферни условия, както и да ги сравняват с условията на други места.  
 
Приложението на услугата предлага също прогноза за времето за следващите седем дни – минимална и максимална температура, скорост и посока на вятъра, количество на валежите и други, както и възможност за преглед на исторически данни за тези показатели по дни и сумарно. Приложението на услугата GeoSCAN Meteo предлага също оценка на риска за пръскане на земеделските площи през следващите седем дни, а също и визуализация на карта на полета за цялата страна. 
 
Теленор предлага услугата GeoSCAN Meteo в сътрудничество с „Ник Електроникс“ ООД. Основният пакет на услугата е на цена от 14,99 лв. на месец с двугодишен договор и включва виртуална метеорологична станция и възможност за проверка на до 10 полета на ден. Цената на основния пакет на услугата е 19,99 лв. на месец при едногодишен договор. 
 
Пакет Про на услугата е на цена 74,99 лв. на месец с двугодишен договор и включва физическа метеорологична станция и до 25 проверки на полета на ден. Метеорологичната станция се монтира в срок от 10 дни от сключването на договора. С едногодишен договор, месечната такса за пакет Про за услугата е 99,99 лв. 
 
Повече информация за това и за други предложения на Теленор е налична чрез търговските представители на компанията, на официалната интернет страница на компанията www.telenor.bg, чрез обаждане до кратък номер 123 или в магазините на оператора и официалните партньори. 
 
 
Теленор е водеща телекомуникационна компания с над 3,1 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group. PPF Group е реализирала инвестиции в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство.  PPF Group оперира в 22 страни в Европа, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност над 38 млрд. евро (към 31 декември 2017 г.). Към 31 декември 2017 г. служителите на PPF Group в световен мащаб са общо 170 000.