Двойно повече участници се включиха в онлайн обученията за хора с увреждания на Теленор

22.04.2020

Двойно повече участници се включиха в първото издание на Академия „Open Mind”, след като обученията преминаха към онлайн форма на провеждане. Академия “Open Mind” включва безплатни професионални обучения за хора с увреждания и е организирана от Теленор. Онлайн обученията се провеждат в партньорство с неправителствената организация, помагаща за професионалното развитие на хората с увреждания, Jamba. 

Академията трябваше да стартира през март и беше отложена, поради обявяването на извънредното положение. Въпреки това, регистрациите нараснаха почти двойно, до 20 души и тя все пак започна в онлайн среда. Това също така позволи на участници от цялата страна да се включат.

Академията е продължение на програмата за кариерно развитие на хора с увреждания Open Mind, която Теленор провежда от 2015 г. насам. Курсовете в Академията са избрани спрямо уменията, които най-често са липсвали у кандидатите по програмата Open Mind през миналата година. Първата фаза стартира с два курса – по Базова компютърна грамотност и Корпоративна комуникация, като за втората фаза се планира и курс по английски език.

Преподавателите в Академия “Open Mind” са доброволци от бизнеса, съмишленици на Jamba и служители на Теленор. 

Програмата Open Mind се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на Теленор. В рамките на досегашните издания към компанията се присъединиха общо 21 участници, които работиха и работят в различни дирекции, сред които „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Човешки ресурси“, „Маркетинг“ и др. От всички участници до момента, петима останаха в Теленор България и след като приключиха участието си в програмата.

 

Теленор е водеща телекомуникационна компания с над 3 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group.  PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност над 45 млрд. евро (към 31 декември 2018 г.).